SENSO AMBIENTE PREZINTĂ ÎN PREMIERĂ PRODUSELE IDEAL STANDARD - SIGURANȚĂ MAXIMĂ ȘI ACCESIBILITATEA ÎN SALA DE BAIE PENTRU BĂTRÂNI, COPII ȘI PERSOANE CU DIZABILITĂȚI

BUCURESTI - 4 martie 2010

Comunicat tip General in Social

Primele produse create de designeri faimoși ce au primit premiul pentru siguranța în baie

Senso Ambiente, companie specializată în importul și distribuția de echipamente sanitare, cu peste 6 ani de experiență în domeniu, 11% cotă de piață din piața de produse sanitare a produselor de marcă, prezentă în peste 20 de orașe din România (printr-o rețea de peste 60 de parteneri) aduce în țară, pentru prima dată, produse create de designeri faimoși, și premiate timp de patru ani la rând (2006 – 2009) cu premiul « Gold Award » pentru sănătate și siguranță, acordat de RoSPA Marea Britanie (Societatea Regală Pentru Prevenirea Accidentelor).
Datorită preocupării sale pentru siguranța persoanelor, compania al cărui importator este Senso Ambiente, Ideal Standard, a creat diferite colecții și produse ce furnizează un nivel de siguranță crescut în baie fără a compromite aspectul, datorită materialelor inovative și a tehnicilor de proiectare. Robinetele și dușurile controlate printr-un termostat previn accidentele (arsurile) datorate temperaturilor foarte ridicate ale apei ce intră brusc în contact cu pielea, iar căzile, cu o înălțime a căii de acces mai mică cu 7 cm decat cea obișnuită, măresc accesibilitatea pentru persoane mai în vârstă sau cu mobilitate redusă, dar și pentru copii.
“Pentru o persoană în vârstă sau cu dizabilități, a face baie reprezintă aproape o provocare, iar noi vrem să punem la dispoziția acestor persoane produse sanitare care să reducă din aceste probleme”, spune Virgil Lixandru, Director de Marketing, Senso Ambiente. “Conform studiilor ONU, în întreaga lume o persoană din 10 are 60 de ani, iar până în anul 2050, această cifră se va dubla”, explică acesta. “Prin aceste produse vrem să aducem soluții de baie sigure și accesibile, pentru a întâmpina nevoile diverse ale oamenilor, fără a renunța însă la eleganța formelor”, încheie directorul Senso Ambiente.
Un exemplu de cadă din seria Ideal Standard FIRST, concepută de faimosul arhitect Marc Sadler, a fost creat având în minte accesibilitatea. Aceasta are o înălțime de doar 48 de centimetri, ceea ce face ca intrarea și ieșirea din cadă să fie facile atât pentru copii, cât și pentru vârstnici și persoane cu dizabilități; cu toate acestea, proiectarea acesteia a fost realizată pentru a nu compromite nici profunzimea, nici confortul sau aspectul.
Această baie folosește o tehnologie de ultimă generație, combinând protecția contra revărsării apei în afara căzii cu sistemul de reducere a cantității de apă reziduală. Cum se poate ca o cadă mai joasă să conțină aceeași cantitate de apă ca și una tradițională? Foarte simplu, spun cei de la Senso Ambiente, importatorii produsului, printr-un sistem special de instalații se reduce spațiul de sub cadă. Un simplu buton de închidere/deschidere al acestui sistem este plasat pe marginea căzii.
Tot pentru protecția copiilor și a celor vârstnici sunt și bateriile de baie din seria Ceraplus, care sunt făcute să simtă temperatura corpului nostru. Acestea au încorporat un sistem de siguranță care poate fi reglat în așa fel încât supapa de apă rece să nu fie complet închisă. În acest sens, se menține mixarea apei rece cu apă caldă, temperatura nedepășind un maxim de 38 grade Celsius, protejând astfel copiii și bătrânii de orice clipă de neatenție.
Tot în această categorie se încadrează și seria de robinete cu tehnologia COOL BODY- nu doar pentru termostate, dar și pentru robinetele cu un singur mâner (lavoar, duș și baie cu duș încorporat). Acest lucru previne supraîncălzirea robinetului, chiar și atunci când apa care curge este fierbinte. Robinetul poate fi atins în orice moment, fără pericol de ardere, asigurând siguranța optimă. Ideal Standard a adăugat conexiuni directe de perete, astfel că nu există niciun risc de udare în spatele căzii. Deoarece nu există niciun șurub de fixare vizibil, nu există niciun risc de acumulare de murdărie.
Un alt potențial pericol, pe lângă cel de accidentare, este reprezentat de posibilitatea contaminării cu bacterii dăunătoare, cum ar fi legionella, ce are loc prin inspirarea particulelor de apă contaminată. Furtunele flexibile pe care Ideal Standard le folosește la bateriile de lavoar, cadă și bidet, din seria Ceraplus sunt create cu tehnologia SPX. Aceasta împiedică depunerea culturilor de bacterii în timpul în care bateria nu este folosită.
Tot în această categorie de preocupare pentru nevoile existente în acest moment, Senso Ambiente aduce tehnologia „CLICK” de la Ideal Standard, ce reduce consumul de apă și de energie cu până la 50%. De asemenea, producătorul colaborează cu designeri și arhitecți faimoși precum Marc Sadler, ce a creat pentru Ideal Standard un material inovativ unic care menține temperatura apei pentru un timp de două ori mai îndelungat decât în cazul unei căzi normale, reducând consumul de apă și energie.
Conform statisticilor internaționale, foarte multe accidente pot avea loc în baie, această camera devenind una din cele mai periculoase din întreaga casă. De exemplu, alunecările și căderile cauzează peste 20.000 de fatalități pe an. În procente, acest număr reprezintă mai mult de 70 % din totalul accidentelor casnice înregistrate global pe durata unui an. Mai mult de 75 % din decesele cauzate de căderea prin alunecare afectează persoanele de peste 65 de ani.
”Întrucât cu câteva luni în urmă am sărbătorit ziua mondială a persoanelor în vârstă, am vrea să încheiem cu câteva sfaturi utile pentru o sală de baie mai sigură” concluzionează Virgil Lixandru de la Senso Ambiente:
-Pentru baie trebuie alese elemente ce pot fi montate pe perete: cu timpul, efortul depus pentru curățarea în colțuri poate deveni dificil. Produsele ce nu sunt amplasate pe podea fac sala de baie să arate mai mare, în același timp prevenind depunerea murdăriei și apariția bacteriilor. De asemenea, podeaua devine mai ușor de curățat.
-Este necesar să fie instalate robinete simple, cu mânere (monocomandă), care sunt ușor de utilizat și necesită o putere a mușchilor minimă. Acest lucru va fi foarte util în special persoanelor cu dexteritate redusă a încheieturii și a degetelor.
-Utilizarea robinetelor controlate termostatic evită pericolul opăririi.
-Oportun ar fi să instalați un vas de toaletă montat pe perete (suspendat), ce poate fi montat la un nivel mai înalt decât în mod obișnuit.
-Dacă alăturam chiuvetei o oglindă reglabilă, acest lucru poate fi folositor în special pentru persoanele cu probleme de vedere.
-Foarte importantă este și investiția într-o podea cu grad redus de alunecare, pentru siguranța în mersul pe podele umede.

Despre Anteea Consulting

Notă catre editori:

Despre Senso Ambiente:
Importator și distribuitor cu peste 6 ani de experiență pe piața obiectelor sanitare de marcă, cu 11% cota de piață pe acest segment, compania Senso Ambiente este prezentă în peste 20 de orașe printr-o rețea de 60 de distribuitori. Senso Ambiente este importator direct al companiilor Ideal Standard, Hansgrohe, Duravit, Glass Idromassaggio, Cleopatra, APAVISA și Huppe. Printre clienții importanți ai Senso Ambiente se numără hoteluri precum: Novotel, Rin Grand Hotel, Hotel Continental, dar și clădiri de birouri (CONNECT), ansambluri rezidențiale (Orhideea Garden) etc.
Compania Senso Ambiente face parte din ITS Group include IT&S (companie specializată pe piața de IT&C), ITS Events Management (organizare târguri și expoziții), precum și Centrul de afaceri Aqvila Rucar.
Despre Ideal Standard:
Prezentă în peste 20 de țări, cu unități de producție, operând atât în Europa cât și în Orientul Mijlociu și Asia, compania stabilește un nou standard în domeniul tehnologiei echipamentelor sanitare, promovând respectul pentru mediu și creând peste 12000 de locuri de muncă, în peste 20 de țări.

Contact presă Senso Ambiente:
Andreea Zavelita, andreea.zavelita@anteea.ro, 0722/653/173
Roxana Pavel, roxana.pavel@anteea.ro, 0722/222 021

andreea.zavelita@anteea.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/anteea-consulting1/senso-ambiente-prezinta-in-premiera-produsele-ideal-standard-siguranta-maxima-si-accesibilitatea-in-sala-de-baie-pentru-batrani-copii-si-persoane-cu-dizabilitati