Zilele Gastronomiei Mediteraneene la Piata Pipera

Locul desfasurarii: Piata Pipera

Organizator: Anteea

Zilele Gastronomiei Mediteraneene la Piata Pipera

Piata Pipera gazduieste in weekend-ul de Florii, intre 26 si 28 aprilie 2013, Zilele Gastronomiei Mediteraneene. Invitatii vor putea savura mancaruri cu specific spaniol, italian, grecesc si turcesc

Piata Pipera, unica piata privata agroalimentara si gourmet din Bucuresti, situata pe soseaua Bucuresti-Nord nr.14, anunta spectacolul gastronomic si cultural intitulat ”Zilele Gastronomiei Mediteraneene”,  ce va avea loc in acest sfarsit de saptamana, 26  – 28 Aprilie.

CANTITATE RECORD DE BORS DE PESTE (500 DE PORTII) - Don Mariano, celebrul juriu din emisiunea Duelul Bucatarilor, membru in Asociatia Bucatarilor din Romania ,  Consilier al Presedintelui Asociatiei Bucatarilor din Romania si Presedinte al Organizatiei RO-FISH (Asociatia Procesatorilor, Importatorilor, Distribuitorilor si Comerciantilor de Peste din Romania), va realiza o cantitate record de 500 de portii de bors de peste, special pentru vizitatorii care tin post.

DEGUSTARI - Invitaţii vor putea savura bunatati traditionale zonei Mediteraneene si latine: tapas, paella, quesadilla, burito, nachos, jalapeno, chipirones, salate grecesti, souvlaki, preparate turcesti ( lahmacun - pizza turceasca, adana - carne de vita toccata, tavuk sis - frigarui de pui, dana sis - frigarui de vita insotite de pide turcesti - paine ) dar si delicioasele paste italiene.  Delicioasele bauturi precum sangria, mojito, ouzo si La Clara (bere cu lamaie in stil spaniol) nu vor lipsi si vor fi oferite spre degustare invitatilor.

COOKING SHOW - Chef Mehrzad Moghazehi si Chef Alex Cirtu, finalisti ai primului sezon MasterChef, vor face spectacol gastronomic si vor arata cum se prepara in mod corect pastele in stil Italian precum si SANGRIA a la Mehrzad si Alex Cirtu.   

ARTISTI - Vizitatorii vor avea ocazia sa se distreze pe acorduri de muzica greceasca si italiana, salsa, bachata, flamenco cu peste 100 de artisti particpanti timp de 2 zile. Fabian Sanchez, artist columbian si semifinalist la Romania Danseaza, va incinge atmosfera cu melodii latino.

CONCURS - Special pentru cei mici, Iepurasul va organiza un concurs de cautare a oualor colorate iar cei mici vor primi cadouri si dulciuri in functie de ouale gasite. De asemenea, copiii se vor putea bucura de modelaj de baloane si face-painting.

Evenimentul  realizat de Piata Pipera este organizat in parteneriat cu Don Mariano, Restaurantul El Torito, Restaurantul La Tortuga, Restaurantul Les Otomanes, magazinul de delicatese italiene Terra Felice si  Fundatia Dan Voiculescu. 

Despre Piata Pipera:

-          Piata agroalimentara cu 200 de tarabe, 36 de magazine gourmet si traditionale construite in stil frantuzesc precum si 30 de casute de lemn  ocupate de producatorii traditionali din Romania.

-          Restaurante, terase, magazine alimentare, fast food si cofetarii precum si alte zone de agrement si relaxare.

-          Piata Pipera pune la dispozitia vizitatorilor 350 de locuri de parcare, gratuita.

Confirmare pana la data: 27 aprilie 2013

Participare: Intrare libera