Ceasornicarii Horologivm - absolventi ai cursurilor celei mai prestigioase scoli de orologerie elvetiene WOSTEP-Neuchatel

BUCURESTI - 3 decembrie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Live site

Horologivm, cel mai mare si mai modern laborator orologer independent din Romania, continua consecvent sa ridice stacheta pregatirii profesionale a specialistilor sai. In contextul in care primul absolvent din Romania al celebrei scoli internationale de orologerie WOSTEP - Neuchatel, Elvetia este maestrul ceasornicar ing. Mihai Ceciu, cel care a pus bazele laboratorului Horologivm, era de asteptat ca specialistii ceasornicari ai acestei firme sa treaca periodic prin Neuchâtel, facand specializari pentru a-si largi si consolida pregatirea profesionala, atat teoretica cat si practica. Astfel, in ultima perioada, Daniel Chiru si Alexandru Nicolae Uta, membri ai echipei Horologivm, au absolvit cu succes cursuri de specializare in orologerie, organizate de faimoasa scoala reper din tara cantoanelor. Horologivm devine astfel primul si singurul laborator de orologerie din tara in care nu mai putin de trei specialisti sunt instruiti la cea mai celebra scoala de orologerie din Elvetia si nu numai, WOSTEP - Neuchatel.

Ceasornicarii Horologivm - absolventi ai cursurilor celei mai prestigioase scoli de orologerie elvetiene WOSTEP-Neuchatel
 Acum mai bine de 10 ani cand am devenit student WOSTEP, a reprezentat momentul revelatiei mele profesionale despre ceea ce inseamna calitate si exigenta. Am adus acest spirit elvetian in Romania si l-am mentinut cu success pana in prezent. Colegii mei imi sunt aliati de nadejde impotriva romanismului "lasa ca merge si asa" si sunt mandru de ei si de ceea ce am realizat impreuna - o echipa romaneasca de ceasornicari, demna de cele mai exigente standarde elvetiene  

Maestru ceasornicar Ing. Mihai Ceciu

    Infiintata in anii 1960, scoala WOSTEP din Neuchâtel, Elvetia, (Watchmakers of Switzerland Training and Educational Program) este o institutie independenta care este recunoscuta international ca un important centru de pregatire si perfectionare in domeniul orologeriei.

    In prezent WOSTEP este una dintre cele mai prestigioase intitutii independente de profil din lume  in care se preda programul de formare ca specialist orologer si care cuprinde 3.200 de ore de formare teoretica si practica. 

   De-a lungul existentei ei a pregatit numeroase generatii de ceasornicari dupa cele mai stricte norme de calitate elvetiene, diplomele ei de absolvire fiind recunoscute international si acceptate unanim de intreaga industrie a ceasurilor din Elvetia, de la cel mai mic boutique la marile manufacturi exclusiviste.

  Fiind primul absolvent roman al celebrei scoli Wostep, maestrul ceasornicar ing. Mihai Ceciu recunoaste nevoia de perfectionare profesionala continua si pune astfel la dispozitia echipei sale de specialisti, cea mai inalta forma de specializare in orologerie in acest moment, cursurile oferite de WOSTEP- Neuchatel.

    Astfel specialistul Horologivm - Daniel Chiru a urmat un curs de specializare in cronometrie,  cursul fiind de tip intensiv si adresandu-se exclusiv absolventilor de scoli de orologerie sau a celor care profeseaza de cel putin 3 ani in acest domeniu. Pregatirea de la acest curs s-a axat pe insusirea teoretica si practica a unor tehnici avansate de reglaj dinamic si static al ceasurilor, mai ales ale celor avand mecanisme cu multiple complicatii si cronometre, calibre care echipeaza in prezent modelele de top ale celor mai exclusiviste marci elvetiene.

    Pentru a se putea mentine nivelul de exigenta si profesionalism la cele mai inalte standarde,  specialistul Horologivm - Alexandru Nicolae Uta, a urmat un curs intensiv de  tehnici de slefuire, curs al carui scop era aprofundarea cunostintelor despre diverse materiale intalnite in carcase si bratari precum si deprinderea practica a unor tehnici specifice de slefuire si polisare necesare refacerii aspectului initial al unui ceas. Aplicand diferitele tehnici de sablare, de slefuire pe feltru, de satinare si de polisare finala se va reusi eliminarea completa a urmelelor de uzura normale ale carcasei si bratarii unui ceas, redandu-i stralucirea si prestanta initiala si readucandu-l la o noua viata !

  

 

Despre Antic Horologivm srl

Laboratorul Horologivm - primul si cel mai modern laborator de orologerie din tara, a devenit in 10 ani de activitate punctul de reper in materie de servicii pentru ceasuri de lux in Romania, oferind servicii complete care includ atat revizii, reparatii ale mecanismelor cat si refacerea profesionala a exteriorului ceasurilor, toate la standardele de calitate elvetiene.

Horologivm reuneste in prezent 5 divizii care acopera toata plaja de servicii si produse orologere:

Laboratorul Horologivm – singurul loc in care se efectueaza reparatii si restaurari pentru ceasuri de lux la nivel elvetian, de catre o echipa de specialisti formata in acest spirit. Scopul este de a oferi servicii de orologerie de cea mai buna calitate pentru cele mai bune ceasuri, cu specializare in reparatii dificile si mecanisme complicate.
Divizia Preowned – primul concept de magazin „preowned” din Romania - un magazin experimental in care ne dorim sa fim punctul de confluenta al colectionarilor si iubitorilor de ceasuri, in dorinta de a-i aduce pe acestia mai aproape de visul lor de a detine un ceas valoros fara un efort financiar considerabil.
Divizia Swiss Watches – cu ceasuri elvetiene pentru care raportul pret/calitate este unul extrem de corect.
Divizia Diamandis - primul si singurul laborator independent din Romania pentru expertizarea diamantelor si pietrelor colorate.
Divizia SuperParts – un segment dedicat celor initiati in arta ceasornicariei.