Conferinţa de lansare a proiectului dedicat integrării pe piaţa muncii a şomerilor din zonele rurale din judeţul Alba

Alba Iulia - 11 mai 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in ONG

ASOCIATIA NATIONALA DE TURISM RURAL, ECOLOGIC SI CULTURAL A.N.T.R.E.C. FILIALA ALBA, în calitate de solicitant, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Alba şi SIVECO Romania, în calitate de parteneri, in cadrul proiectului „Îmbunătăţirea accesului şomerilor la piata muncii”, demarat În data de 01.05.2012,
perioada de implementare 24 de luni, cu o valoare totală de 2.106.178,60lei, anunţă:

Conferinţa de lansare a proiectului dedicat integrării pe piaţa muncii a şomerilor din zonele rurale din judeţul Alba

Conferinţa de lansare a proiectului “Îmbunătăţirea accesului şomerilor la piaţa muncii”, ID 87089, va avea loc, sâmbătă, 12 mai 2012, ora 11,00, în comuna Pianu de Jos, judeţul Alba, în Sala de conferinţe „Paul Tomiţă” din cadrul Golf Hotel Pianu. Evenimentul va reuni reprezentanţi ai solicitantului şi ai partenerilor de implementare, precum şi reprezentanţi ai presei locale, pentru prezentarea proiectului, a obiectivelor sale şi a rezultatelor aşteptate.

Iniţiat de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural A.N.T.R.E.C. Filiala Alba, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba şi SIVECO România şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul vizează integrarea pe piaţa muncii şi în viaţa activă a persoanelor şomere, domiciliate în mediul rural din judeţul Alba, prin identificarea celor mai potrivite direcţii de calificare, în strânsă legătură cu evoluţia pieţei muncii.

Proiectul îşi propune prin activităţile şi obiectivele sale creşterea gradului de ocupare, ceea ce implică realizarea unei pieţe a muncii favorabile creării locurilor de muncă, îmbunătăţirea adaptabilităţii lucrătorilor, stimularea ocupării forţei de muncă şi îmbunătăţirea calităţii resurselor umane.

Mai mult decât atât, proiectul vizează creşterea gradului de informare şi constientizare a grupului ţintă privind posibilităţile de angajare, precum şi consilierea acestuia în vederea obţinerii unui loc de muncă. În urma şedinţelor de orientare şi consiliere profesională, 234 de persoane vor fi selectate să participe la cursurile gratuite de formare profesională continuă, iar la finalul cursurilor 190 de cursanţi vor obţine certificări în domeniul studiat.

Grupul ţintă va avea acces la informaţii prin campanii de informare, partiparea la focus-grupuri şi prin utilizarea Portalului dezvoltat în cadrul proiectului.

Proiectul sprijină diminuarea efectelor crizei economice şi implicit a reducerii şomajului şi contribuie la atragerea şi menţinerea grupului ţintă pe piaţa muncii. Prin susţinerea formării profesionale a şomerilor, proiectul contribuie la creşterea participării la formare profesională a populaţiei cu vârsta de muncă între 25 şi 64 de ani, unul din obiectivele Planului Naţional de Formare Profesională. Acest proiect susţine şi este adiacent eforturilor făcute de autorităţile statului pentru combaterea şomajului.

Despre ANTREC filiala ALBA

Filiala ANTREC Alba ( Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural ) fiinţează din anul 1994 şi este membră fondatoare ANTREC ROMÂNIA. În judeţul Alba se practică agroturismul de foarte mulţi ani chiar şi înainte de 1990, datorită atractivităţii formelor de relief din Munţii Apuseni şi a istoriei bogate a acestor meleaguri. Primele clasificări de pensiuni s-au făcut în anul 1997, 11 la Rimetea şi 11 la Albac. Până în prezent au fost clasificate circa 100 de pensiuni turistice şi agroturistice, dar nu toate certificatele au fost reînnoite. În anul 2005 au fost clasificate 53 de pensiuni şi pensiunile « La Mesteceni » din Rahau prima pensiune de 5 margarete şi « Poiana verde » din Albac, prima pensiune de 4 margarete din judeţul Alba. Un număr de circa 60 de pensiuni pregătesc actele necesare clasificării, din care circa 50 îndeplinesc criteriile de clasificare la 2 margarete.ANTREC este membră a Federaţiei Europene de Turism Rural EUROGÎTES din 1994 şi are peste 3.500 de pensiuni cu 4.000 de membrii în peste 30 de filiale judeţene.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/antrec-filiala-alba/conferina-de-lansare-a-proiectului-dedicat-integrrii-pe-piaa-muncii-a-omerilor-din-zonele-rurale-din-judeul-alba