Festival International de gastronomie la Balvanyos

Alba Iulia - 11 martie 2006

Comunicat tip General in ONG

Echipa din judetul Alba a castigat medaliile de aur si locul I pentru traditie si folclor

In perioada 24-26 februarie 2006 ANTREC filiala Covasna a organizat Festivalul International de Pomana Porcului editia I-a. Au participat echipe din Ungaria, Croatia si Romania. Din judetul Alba au participat proprietari de pensiuni din comuna Garda de Sus, condusi de primarul Marin VARCIU. Cantecele si traditiile motesti de preparare a carnii de porc au facut ca juriul sa acorde medaliile de aur si locul I pentru traditie si folclor. Familiile Ioan si Livia DANCIU, Aurel si Elena DOBRA, Dumitru si Elena LAZEA, Emilia si Marin VARCIU si Maria BOGDAN au preparat cu succes carnati, caltabosi, toba, jumari si multe altele timp de aproape 6 ore in concurs.

Despre ANTREC filiala ALBA

Filiala ANTREC Alba ( Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural ) fiinţează din anul 1994 şi este membră fondatoare ANTREC ROMÂNIA. În judeţul Alba se practică agroturismul de foarte mulţi ani chiar şi înainte de 1990, datorită atractivităţii formelor de relief din Munţii Apuseni şi a istoriei bogate a acestor meleaguri.

Primele clasificări de pensiuni s-au făcut în anul 1997, 11 la Rimetea şi 11 la Albac. Până în prezent au fost clasificate circa 100 de pensiuni turistice şi agroturistice, dar nu toate certificatele au fost reînnoite. În anul 2005 au fost clasificate 53 de pensiuni şi pensiunile « La Mesteceni » din Rahau prima pensiune de 5 margarete şi « Poiana verde » din Albac, prima pensiune de 4 margarete din judeţul Alba. Un număr de circa 60 de pensiuni pregătesc actele necesare clasificării, din care circa 50 îndeplinesc criteriile de clasificare la 2 margarete.

ANTREC este membră a Federaţiei Europene de Turism Rural EUROGÎTES din 1994 şi are peste 3.500 de pensiuni cu 4.000 de membrii în peste 30 de filiale judeţene.
Emil-Anton COMSA
presedinte filiala ANTREC Alba, presedinte ANTREC Transilvania CENTRU
alba@antrec.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/antrec-filiala-alba/festival-international-de-gastronomie-la-balvanyos