Targul de Turism Rural de la Albac

BUCURESTI - 14 martie 2005

Comunicat tip General in Turism

Fisiere atasate:

4165-image2.bmp

In perioada 10 – 12 martie s-a desfasurat la Albac, judetul Alba, prima editie a Targului de Turism Rural “Muntii Apuseni”.
Evenimentul a fost organizat de ANTREC Filiala Alba in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba avand ca scop promovarea turismului rural din judetul Alba.

Targul de Turism Rural de la Albac

Pe parcursul celor trei zile proprietarii de pensiuni agroturistice din comunele: Albac, Garda de Sus, Arieseni, Rimetea, Horea, Scarisoara, Salciori si Metes si-au prezentat oferta turistica pentru anul in curs.
Pe langa agentiile partenere ANTREC Romania, precum CMB Travel Bucuresti, au fost prezenti reprezentanti ai unor agentii de turism din Alba Iulia, Cluj, Oradea, Baia Mare, Craiova.
Toti cei prezenti au vizitat pensiuni agroturistice din Albac, Garda de Sus, Rimetea, Salciua si au contractat direct cu proprietarii de pensiuni.
Rimetea – localitate ce pastreaza cu strictete arhitectura traditionala saseasca - este o destinatie turistica pe care ANTREC o va promova in viitor.
Programul targului a cuprins si un simpozion - “Strategii de dezvoltare a turismului rural în Munţii Apuseni şi România” la care a participat dnul Cosmin Covaciu – prefectul de Alba, dnul Ioan Dumitrel – presedintele Consiliului Judetean Alba, invitati din Franta, Ungaria - consilierul primariei din Budapesta, dnul Simon Zaven.
D-na Maria Stoian – presedinte ANTREC ROMANIA – a inmanat proprietarilor de pensiuni (in numar de 30) diplomele de administrator de pensiune turistica si certificatele de clasificare.
Cinci din pensiunile din judetul Alba vor fi incluse in catalogul regional ProAgro landul Branderburg si o pensiune in catalogul pentru Germania. D-na Brigitte Hohnstadter - presedinte ProAgro landul Branderburg , Gemania, a vizitat pe parcursul targului pensiunile din zona fiind placut impresionata urmand ca in luna iunie sa isi petreaca vacanta impreuna cu familia intr-o pensiune din judetul Alba.

Despre ANTREC

Programul folcloric sustinut de Furdui Iancu si invitatii sai i-a incantat pe toti cei prezenti.
Participantii au avut ocazia sa viziteze amplasamentul Exloatarii de Aur din perioada antica romana din Rosia Montana, partia de ski din Arieseni, muzeul din Rimetea.
“Balul Vanatorilor” a incheiat programul targului iar muzica , preparatele culinare vanatoresti, tombola si surprizele au fost atractiile serii.Daniela Ditoiu
daniela.ditoiu@antrec.ro