Anuitate

Definitie Anuitate

Suma de bani platita anual, o anumita perioada de timp, de catre un debitor in vederea rambursarii unui imprumut. Cuprinde suma de bani ce trebuie restituita in anul respectiv plus dobanda anuala.Dupa momentul efectuarii platii, poate fi:a. anuitate de amortizare, platita la sfarsitul anului (numita si anuitate de rambursare sau ordinara), si b. anuitate de depunere sau de plasament, platita la inceputul anului.Dupa durata perioadei de rambursare, poate fi:a. anuitate viagera, cand plata este in functie de existenta sau inexistenta in viata a uneia sau mai multor persoaneb. anuitate temporara, cand plata are loc pe o perioada determinata, neconditionata de vreun evenimentc. anuitate perpetua, care se plateste continuu o perioada indelungata de timp.Dupa marimea sumei, exista:a. anuitate constanta, cand sumele anuale de plata sunt egale se calculeaza pe baza unei formule a matematicilor financiare: (i / 1- (1+i) la puterea -n) X C, unde:C = principalul imprumutuluii = rata anuala a dobanziin = numarul de anuitati.b. anuitate variabila, cand la ratele anuale scadente de nivel constant se adauga dobanzi anuale descrescatoare, calculate la un credit nerambursat din ce in ce mai redus.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Anuitate? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Anuitate.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Anuitate. Definitiile termenilor despre Anuitate cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Anuitate, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Anuitate.