Anvelopele auto si importanta lor

BUCURESTI - 3 mai 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

Cauciucurile au o importanta majora in buna functionare a masinii. Cu cat setul de pneuri se afla intr-o stare mai buna, cu atat veti rula in siguranta si riscurile de accident scad considerabil. De aceea este important sa analizati starea cauciucurilor regulat

anvelope online

anvelope online

Anvelopele se pot uza si defecta foarte rapid, in special daca aveti un stil de condus sportiv si nu aveti grija la gropi sau la parcarea laterala, sa nu atingeti cu o bordura. Este important sa tineti cont de aceste aspecte, pentru ca puteti sa taiati sau sa stricati anvelopele.

Este important sa analizati frecvent setul de cauciucuri, pentru a depista eventuale nereguli sau defecte ce scad integritatea lor si imediat siguranta condusului. 

Daca observati taieturi pe flanc, fie ca sunt cauzate de la condusului nechibzuit si luarea unor gropi mai mari, sau datul in bordura cu viteza. Daca conduceti des in zone cu gropi sau dezafectate, este mai mult decat recomandat sa optati pentru anvelope ranforsate, care au marcajul XL pe flanc. 

De asemenea, un set de anvelope runflat sunt mult mai dure pe flanc, datorita tipului de constructie, care le permite sa ruleze pe pana. Daca rualti cu pneurile run flat, trebuie sa tineti cont ca aveti nevoie de senzori de presiune, pentru ca altfel va este greu sa observati cu ochiul liber cand acestea pierd presiune. 

De asemenea, trebuie sa tineti cont de tipul de profil pe care il cumparati. Legislatia in vigoare va obliga sa aveti acelasi profil pe o axa a masinii. De asemenea, in cazul in care aveti masina cu tractiune integrala, este important sa aveti acelasi set de anvelope auto pe toate rotile. Aceasta regula este importanta pentru ca veti defecta sistemul de tractiune integrala, diferenta de inaltime a profilului fiind resimtita ca fiind o iclinatie a terenului. 

Chiar daca anvelopele par un capitol destul de usor de inteles, au mici detalii ce trebuie luate in seama daca doriti sa rulati cu incredere si sa nu aveti parte de evenimente nefericite, majoritatea fiind accidente provocate de pierderea aderentei. 

Cumparati mereu doar anvelope noi, in stare buna si nu faceti rabat de calitate. Pneurile sunt singurul contact al masinii cu asfaltul, prin urmare ele vor influenta puternic condusul si singuranta condusului. 

Despre AnveloSHOP

AnveloSHOP este liderul comertului online de anvelope si jante auto. Magazinul online AnveloSHOP.ro a fost lansat in septembrie 2009 din dorinta de a oferi posesorilor de autoturisme o experienta completa a achizitiilor online de anvelope si jante auto. Echipa AnveloSHOP este formata din specialisti cu peste 10 ani experienta in comertul de anvelope si jante. Portofoliul de produse AnveloSHOP cuprinde peste 90 de branduri de top de anvelope si jante si acopera toate categoriile de autoturisme.