Cand trebuie sa schimbi anvelopele

BUCURESTI - 8 august 2019

Comunicat tip Administrativ / Management in Auto

Anvelopele ca orice alta piesa a masinii, au o durata de viata limitata care este afectata atat de stilul de condus cat si de tipul de anvelopa si chiar si sezonul in care conduceti. Indiferent de toate astea, este important sa nu rulati cu anvelope uzate.

anvelope online

anvelope online

Anvelopele sunt o componenta important a masinii, iar starea lor trebuie analizata intr-un mod frecvent pentru a se depista eventuale probleme si pentru a vedea gradu de uzura pe care il prezinta setul de cauciucuri. Limita minima de uzura in prezent, stipulata in codul rutier, este de 1.6mm. Sub acel prag de inaltime, cauciucurile nu mai sunt considerare sigure si veti primi amenda si veti avea talonul suspendat daca sunteti depistati cu aceastea uzate. 

Aceasta limita de uzura este una obligatorie si se aplica pentru orice tip de pneu. In cazul setului de anvelope de iarna insa, unde inaltimea profilului are un impact major asupra bunei functionari ai masinii, limita minima recomandata ar fi de 3 sau 4 mm. 

Limita aceasta este recomandata pentru ca in timpul sezonului rece si cand conduceti pe zapada, inaltimea profilul este esentiala pentru a putea elimina rapid zapada de pe suprafata de contact si a nu ramane astfel impotmolit.

De asemenea, exista si un alt tip de uzura, la fel de comun, din cauza starii defectuoase a drumurilor, care strica sistemul de directie si apar uzuri neuniforme, pe o parte sau alta. Daca observati ca anvelopa este uzata pe interior sau pe exterior, inseamna ca aveti sistemul de directie defect si trebuie sa schimbati componente ale acestuia pentru ca masina sa mearga drept.

Daca observati uzura intensa, uzura neuniforma sau chiar alte defectiuni pe flancul anvelopei precum galme sau taieturi, este mai mult decat recomandat sa cumparati anvelope noi. 

Cea mai rapida si eficienta metoda de a cumpara anvelope este online. Studiezi oferta fara a fi nevoie sa te deplasezi la un magazin fizic, comanzi dintr-o gama variata de profile de anvelope de iarna sau anvelope vara, all season si le primiti prin curierat rapid sigur la adresa dorita.

De mentionat ca legislatia va obliga sa aveti acelasi profil pe o axa a masinii, prin urmare, fiti atenti ce comandati si nu va orientati doar dupa pret si tineti cont de profilul de care aveti nevoie.  

Despre AnveloSHOP

AnveloSHOP este liderul comertului online de anvelope si jante auto. Magazinul online AnveloSHOP.ro a fost lansat in septembrie 2009 din dorinta de a oferi posesorilor de autoturisme o experienta completa a achizitiilor online de anvelope si jante auto. Echipa AnveloSHOP este formata din specialisti cu peste 10 ani experienta in comertul de anvelope si jante. Portofoliul de produse AnveloSHOP cuprinde peste 90 de branduri de top de anvelope si jante si acopera toate categoriile de autoturisme.