Cum ce citesc informatiile de pe anvelope

BUCURESTI - 6 august 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

Orice sofer trebuie sa aiba un minim de cunostinte despre piesele masinii pe care o foloseste zilnic. Aceste cunostinte sunt necesare pentru a putea stii ce componente trebuie cumparate la schimb, pentru a sesiza eventuale nereguli cu acestea, astfel conducand in siguranta si fara evenimente rutiere neplacute. De aceea este necesar sa stiti sa cititi informatiile de pe flancul anvelopei si sa intelegeti semnificatia lor

anvelope auto online

anvelope auto online

Istoria anvelopelor este una bazata pe foarte multe inventii si dezvoltari care s-au intamplat in ultimii ani. Piata anvelopelor a prins contur in special dupa ce s-au dezvoltat autoturismele si motorizarile acestora, fiind nevoie de cauciucuri care sa reziste la o uzura mai ridicata si la viteze mai mari. In prezent sunt masini care pot circula cu peste 400 km/h iar pentru astfel de viteze ridicate e nevoie de anvelope rezistente care sa faca fata cu brio. 

Este important insa, inainte de achizitia unui set de anvelope auto, sa stiti ce cumparati. Cum fiecare anvelopa si profil de pneu este diferit, este necesar sa stiti de ce profile de anvelope ieftine aveti nevoie si daca profilul pe care il doriti este sigur si ofera performantele de care aveti nevoie. 

Orice anvelopa este pe flanc o serie de dimensiuni si marcaje care reprezinta detalii despre acel profil si la ce folosiri rezista. De exemplu, avem o dimensiune marcata pe flanc 195 65 r15 94W. Inseamna ca acea anvelopa are o latime de profil de 195mm, cu o rata de inaltime si latime de 65 si diametrul de 15 inch. De asemenea, 94W reprezinta indicele de greutate, 94, insemnand ca anvelope auto poate sustine 670 kg si poate circula cu pana la 270 km/h. 

In cazul in care doriti anvelope pentru iarna, este important sa urmariti prezenta marcajului M+S (mud and snow) si fuglul de zapada, care arata ca acea anvelope poate fi folosita si pe timp de zapada abundenta. 

O alta informatie prezenta pe flancul anvelopei il reprezinta treadwear, avand o valoare intre 60 si 600. Cu cat acest indice este mai ridicat, cu atat anvelopa se presupune ca va avea o viata mai ridicata. Durata de folosire depinde insa foarte mult de viteza cu care conduceti si de felul in care exploatati anvelopa.

Pe anumite profile sunt prezente si indicele de aderenta pe carosabil umed si indicele de temperatura. Pot fi profile care nu contin acesti doi indici, insa ei sunt prezenti la prezentarea cauciucurilor pe site sau in catalogul de vanzare.

Iar cel mai cunoscut marcaj, cunoscut si cautat de catre toti soferii, este cel numit DOT, prescurtarea de la Department of Transportation, si reprezinta saptamana si anul fabricatiei, fiind de forma 0418, insemnanc ca acel profil este fabricat in saptamana a patra din anul 2018. 

Indiferent de unde alegeti sa cumparati, anvelope online sau de la un magazin fizic, nu se recomanda sa alegeti doar dupa considerente economice si sa optati pentru anvelope ieftine. Alegeti mereu un set de cauciucuri auto care sa va ofere performante ridicate si pe care va puteti baza. 

Despre AnveloSHOP

AnveloSHOP este lider in comertul online de anvelope si jante auto. Magazinul online anveloshop,ro a fost lansat in septembrie 2009, din dorinta de a oferi posesorilor de autoturisme o experienta completa a achizitiilor online de anvelope noi si jante auto. Echipa AnveloSHOP este formata din specialisti cu peste 10 ani experienta in comertul de anvelope si jante. Portofoliul de produse AnveloSHOP cuprinde peste 90 de branduri de top si acopera toate categoriile de autoturisme.