Importanta anvelopelor auto

BUCURESTI - 4 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Arta & Entertainment

Tineti cont de starea cauciucurilor inainte de pleca la drum. Calitatea anvelopelor influenteaza major siguranta in timpul condusului.

anvelope vara

anvelope vara

Anvelopele sunt o componenta importanta a masinii, starea lor influentand siguranta si performanta condusului. Trebuie sa tineti cont ca pneurile sunt contactul masinii cu asfaltu, de aceea impactul starii in care se afla este major. Va recomandam sa inspectati des starea anvelopelor pentru a fi siguri ca acestea nu au suferit daune majore in timpul folosirii.

Acest aspect este valabil indiferent daca aveti anvelope iarna sau anvelope vara. Este importanta o inspectie atenta inainte de a monta un set din sezonul trecut pe masina pentru a fi siguri ca acestea nu prezinta defectiuni.

Este in special important sa aveti grija la setul de cauciucuri auto pe care le montati daca aveti o masina sportiva, cu o capacitate cilindrica ridicata, care are nevoie de cat mai multa aderenta. Fiecare profil are clase de aderenta care pot fi inspectate si puteti sa optati pe cea mai avansata, clasa de aderenta A. Diferenta de franare intre un pneu cu clasa aderenta A si clasa aderenta C sau E poate fi de cativa m. Aceasta distanta poate fi diferenta intre un eveniment nefericit si o situatie din care ati scapat la limita.

De asemenea, daca conduceti un nr de km anual ridicat este recomandat sa fiti atenti si la clasa de consum. Indicele de consum este pe aceeasi natura cu indicele de aderenta, iar diferenta intre indice consum A si C sau E poate fi de cativa zeci de letri anual.

Un alt indice de performanta il reprezinta zgomotul, iar acesta poate fi important daca conduceti des pe autostrada pentru distante lungi, cand zgomotul de fundal poate deveni deranjant. Puteti sa alegeti un profil care are toate clasele de performante ridicate, aproape de A, costul acestuia fiind mai ridicat in comparatie cu o anvelopa de buget.

Va recomandam sa nu cumparati cauciucuri vara doar dupa considerentul economic si sa optati pentru anvelope resapate sau second hand, peformanta acestora. Tineti cont ca starea cauciucurilor afecteaza major siguranta si performanta condusului, prin urmare nu faceti rabat de calitate.

Despre AnveloSHOP

AnveloSHOP este liderul comertului online de anvelope si jante auto. Magazinul online AnveloSHOP.ro a fost lansat in septembrie 2009 din dorinta de a oferi posesorilor de autoturisme o experienta completa a achizitiilor online de anvelope si jante auto. Echipa AnveloSHOP este formata din specialisti cu peste 10 ani experienta in comertul de anvelope si jante. Portofoliul de produse AnveloSHOP cuprinde peste 90 de branduri de top de anvelope si jante si acopera toate categoriile de autoturisme.