Inspecteaza jantele inainte de orice drum

Piatra Neamt - 17 iulie 2018

Comunicat tip General in Auto

Jantele reprezinta o parte importanta a masinii, iar starea lor are un efect puternic asupra sigurantei si calitatii condusului. In timp insa, acestea se degradeaza si isi schimba starea, putand deveni un pericol pentru condus. Afla cum iti dai seama cand trebuie sa schimbi jante.

Primul contact pe care masina il are cu zona de mers il reprezinta anvelopele. Anvelopele la randul lor sunt sustinute de catre setul de jante auto, ele fiind si punctul de contact intre masina si anvelope. De aceea, setul de jante auto are o importanta cruciala in buna functionare a autoturismului, iar daca sunt intr-o stare precara acest fapt este resimtit puternic in calitatea condusului. 

Daca circulati cu jante aliaj intr-o stare precara riscul de accident este crescut considerabil, de aceea este important sa le analizati atent inainte de a pleca la drum. 

La ce sa fiti atenti cand analizati starea jantelor

 

- forma buzei jantelor

Din cauza gropilor din asfalt luate cu viteza sau atunci cand loviti bordura putenrica, buza jantei se poate deforma iar asta duce la pierdere de presiune. Acest aspect este in special valabil in cazul seturilor de jante tabla, care sunt construite dintr-un materiale mai maleabil. Daca depistati acest aspect, este necesar sa montati jante noi in cel mai scurt timp posibil.

 

- starea aliajului

Din acelasi motiv, a gropilor sau a starii proaste a drumurilor, jantele de aliaj pot suferi fisuri sau deformari puternice ce scad drastic siguranta pana in punctul in care masina nu se mai poate deplasa. O fisura puternica poate duce la vibratii puternice in volan si la o tinuta de drum gresita.

 

E recomandat sa montati mereu jante noi daca depistati defectiuni de ordine tehnica la setul de jante auto de pe masina. Acest aspect este necesar, pentru ca siguranta dvs poate fi pusa in pericol daca conduceti cu viteza ridicata cu jantele intr-o stare precara. Va recomandam sa achizitionati jante ieftine online, fiind sute de modele din care puteti alege. 

Despre AnveloSHOP

AnveloSHOP este lider in comertul online de anvelope si jante auto. Magazinul online anveloshop,ro a fost lansat in septembrie 2009, din dorinta de a oferi posesorilor de autoturisme o experienta completa a achizitiilor online de anvelope noi si jante auto. Echipa AnveloSHOP este formata din specialisti cu peste 10 ani experienta in comertul de anvelope si jante. Portofoliul de produse AnveloSHOP cuprinde peste 90 de branduri de top si acopera toate categoriile de autoturisme.