Pregates-te de vara cu un set de anvelope corecete

BUCURESTI - 15 mai 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

Sezonul cald si-a facut simtita prezenta in toata tara, insa multi soferi inca amana sa schimbe anvelopele de iarna, Este important sa montati anvelopele de vara atunci cand temperatura creste peste 7 grade celsius, peste acel prag pneurile de iarna nu mai ofera performanta necesara.

anvelope auto ieftine

anvelope auto ieftine

Anvelopele sunt o componenta esentiala, de aceea este important sa tineti cont de starea lor si de tipul de anvelope cu care rulati. Pentru multi soferi, starea anvelopelor nu este atat de esentiala pe cat ar trebui sa fie si multi soferi aleg sa conduca pe perioada verii cu pneuri de iarna, o practica foarte daunatoare. 

Dezavantajele condusului cu cauciucuri iarna pe perioada verii pot sa fie uneori atat de intense, incat sa duca la evenimente rutiere nedorite precum accidente din cauza franarii intarziate. 

Un set de anvelope de iarna nu mai ofera performanta necesara unui condus sigur dupa pragul termic de 7 grade celsius, iar dupa luna aprilie, temperaturile urca constant peste acel prag termic. Chiar daca nu exista o legislatia autoa care sa va oblige sa rulati cu anvelope vara pe perioada calda, asa cum exista o lege care obliga soferii pe perioada iernii, este mai mult decat recomandat pentru siguranta dvs sa montati anvelope auto potrivite conditiilor meteo. 

Cum simtiti pierderea performatei suferite de anvelopele de iarna vara

 

- aderenta redusa

Anvelopele isi pierd o mare parte din aderenta dupa acel prag termic, facand ca distanta de franare si accelerare sa creasca considerabil. In cazul unei situatii de urgenta, cand trebuie sa franati rapid, distanta de franare crescuta poate transforma totul intr-un accident nedorit.

 

- uzura intensa

Pneurile de iarna au in compozitie mai mult siliciu, ce le face sa fie mult mai moi la caldura. Asta face ca ele sa se uzeze intens intr-o perioada scurta de timp. Nu doriti sa ajungeti in acel punct. 

 

- stabilitate redusa

Din acelasi motiv expus mai sus, prezenta siliciului in compozotie face pneurile sa fie mult mai moi, iar in timp ce conduceti sportiv in viraje, masina nu va avea stabilitatea dorita, putand sa ajungeti usor la supravirare sau sub virare.

 

Prin urmare, nu este recomandat sa rulati cu anvelope de iarna pe timpul verii. Conduceti mereu cu anvelope auto in stare buna si potrivite pentru sezonul in care va aflati. Nu rulati cu anvelope in stare precara sau uzate peste limita lor normala. 

Despre AnveloSHOP

AnveloSHOP este liderul comertului online de anvelope si jante auto. Magazinul online AnveloSHOP.ro a fost lansat in septembrie 2009 din dorinta de a oferi posesorilor de autoturisme o experienta completa a achizitiilor online de anvelope si jante auto. Echipa AnveloSHOP este formata din specialisti cu peste 10 ani experienta in comertul de anvelope si jante. Portofoliul de produse AnveloSHOP cuprinde peste 90 de branduri de top de anvelope si jante si acopera toate categoriile de autoturisme.