Asigurați-vă afacerea cu autentificarea în 2 pași prin SMS

BUCURESTI - 27 februarie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Suntem cu toții conștienți de faptul că în lupta împotriva fraudei, autentificarea în doi pași (2FA) este un scut de dorit în arsenal. Autentificarea în 2 pași (2FA) este o formă care necesită furnizarea a doi factori de identificare pentru a verifica identitatea utilizatorului. Există mai multe moduri de autentificare în 2 pași. Însă, în mod clar, SMS-ul este o soluție pe care toată lumea știe să o folosească. Și este o soluție eficientă, ieftină și rapidă.

2FA sendSMS

2FA sendSMS

Asigurați-vă afacerea și conturile clienților cu parole unice prin SMS

Procesul de autentificare în 2 pași prin SMS oferă un nivel suplimentar de securitate, protejând conturile de atacuri cibernetice. Și asta forțând utilizatorul să-și dovedească identitatea, după ce își introduce numele de utilizator și parola, printr-un cod unic primit prin SMS. Acest lucru contribuie la reducerea șanselor ca un hacker să obțină acces la cont.

Autentificarea printr-o parolă unică (OTP), trimisă prin SMS,  în pasul al doilea,  este o modalitate des utilizată pentru logări în conturile de pe diverse site-uri și platforme, recuperări de conturi și schimbări de parole, operațiuni online banking (logări, confirmări de plăți). 

Un sondaj recent realizat de Mobile Ecosystem Forum (MEF) arată că 93% dintre organizațiile intervievate din întreaga lume folosesc autentificarea în 2 pași prin SMS.

Potrivit unui studiu realizat de Google în 2019, primirea unui cod SMS secundar a blocat 100% din atacurile automate, 96% din atacurile de phishing în bulk și 76% din atacurile directe, alese intenționat. Prin introducerea 2FA, afacerile ajută la furnizarea unei experiențe sigure utilizatorilor, încurajând și construind relații puternice și continue cu clienții.

Pentru a profita la maxim de avantajele 2FA prin SMS, apelați la un provider de încredere!

sendSMS oferă o soluție ready-to-use, cu acoperire globală. Soluția de autentificare în 2 pași prin SMS are în spate: 

- Siguranță maximă by design (zero trust/ zero knowlege – nu se stochează codul în clar),

- Siguranță maximă prin prisma legăturilor directe cu operatorii GSM (nu există intermediari, prin urmare nu există riscul sustragerii datelor). 

- Siguranță verificată de terțe părți. Suntem auditați anual pentru reînnoirea ISO 27001,  recertificându-ne standardul de securitate.

- Tot procesul încorporat – de la generare cod, validare/invalidare, valabilitate și, evident, trimiterea prin SMS, cu acoperire globală.

- Sistem anti-smishing, prin care filtrăm și blocăm automat mesajele frauduloase.


Alte avantaje ale soluției 2FA sendSMS: 

- Nu există costuri suplimentare – plătiți doar costul SMS-ului cu parolă unică (One Time Password). 

- Gateway-ul nostru SMS livrează volume mari de mesaje cu parole unice în timp util. Și beneficiați de acoperire globală (900 de reţele din 171 de ţări). 

- Integrarea și configurarea se realizează prin API. Aveți acces la documentație pe site-ul sendsms.ro sau apelați la integratori certificați.

- Posibilitatea de a avea sender ID unic tot timpul și recunoscut de clienți (fie un număr scurt, fie o etichetă - numele companiei).


Aflați mai multe aici: https://www.sendsms.ro/ro/autentificare-in-2-pasi/  


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/anymedia/asigurati-va-afacerea-cu-autentificarea-in-2-pasi-prin-sms