Aon dezvaluie rezultatele studiului privind riscul cibernetic realizat in parteneriat cu Institutul Ponemon

BUCURESTI - 16 iunie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Banci / Asigurari, Finante / Contabilitate, IT&C

Aon Risk Solutions, divizia Aon (NYSE: AON) care ofera solutii privind managementul riscurilor, a lansat astazi, in parteneriat cu Institutul Ponemon , raportul EMEA care dezvaluie impactul financiar generat de riscul cibernetic asupra sistemelor IT comparativ cu bunurile tangibile in cadrul organizatiilor din EMEA:
- activele intangibile sunt cu 38% mai expuse fata de activele corporale
- 38% dintre organizatii considera riscul cibernetic in top 5 riscuri privind afacerile

Raportul EMEA privind riscul cibernetic lansat de Aon si Institutul Ponemon

Aon a vrut sa inteleaga modul în care organizațiile califica și cuantifica impactul asupra activelor legat de riscurile cibernetice. Acest sondaj este unic, fiind axat pe impactul in situatia financiară a incidentelor cibernetice, comparativ cu vulnerabilitatile activelor tangibile. Odata cu sporirea utilizarii sistemelor informaționale și a tehnologiei expunerea afacerii la riscuri devine din ce in ce mai mare In mediul de business actual.

Bill Peck, Director Comercial Aon EMEA

Aon si Ponemom Institute au intervievat peste 545 profesionisti din 15 tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) cu privire la problemele legate de riscul cibernetic in timpul cercetarii desfasurate in luna martie a.c. Mai mult de o treime dintre cei intervievati (38%) au experimentat pierderi materiale sau intreruperi ale activitatii ce a generat pierderi semnificative din cauza unui atac sau incalcari asupra securitatii datelor in ultimele 24 de luni. Impactul financiar al acestor incidente a fost, in medie, de 1,1 milioane dolari, majoritatea covarsitoare fiind data de un atac cibernetic care a cauzat intreruperi in activitatea companiei si in functionarea sistemelor informatice.

Concluziile cercetarii, prezentate in raport, devin un real ghid pentru managerii de risc si cei financiari (plus managerii departamentelor IT si juridic), oferind o imagine completa asupra profilului de risc a organizatiilor lor, ajutand la stabilirea corecta si complete a acoperirii particulare necesare, comparative cu impactul la care se poate expune organizatia.

Pentru mai multe detalii privind raportul privind riscul cibernetic lansat de Aon si Ponemon Institute vizitati site-ul Aon Romania : www.aon.ro

Despre Aon Romania Broker de Asigurare - Reasigurare SRL

Aon Romania, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurare din Romania, ofera servicii profesionale de consultanta in asigurari, reasigurari, managementul de risc si beneficii pentru angajati, pentru companii, autoritati si institutii financiare. Companie infiintata in 1991, subsidiara a grupului Aon din 2005, Aon Romania este cea mai mare operatiune din Regiunea Europa de Sud-Est. Aon Romania detine certificatul ISO 9001/2008. Pentru mai multe informatii despre Aon, vizitati www.aon.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aon-romania-broker-de-asigurare-reasigurare-srl/aon-dezvaluie-rezultatele-studiului-privind-riscul-cibernetic-realizat-in-parteneriat-cu-institutul-ponemon