Aon lanseaza astazi raportul Underrated Threats 2015 in cadrul Forumului FERMA, Venetia

BUCURESTI - 5 octombrie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Banci / Asigurari, Industrie, Stiinta / Cercetare

Peste 70 procente din randul directorilor executivi sunt multumiti de brandul si reputatia companiilor, in ciuda faptului ca acestea reprezinta riscuri majore, reiese din raportul Aon Underrated Threats (riscuri subestimate) ce prezinta opiniile directorilor executivi ai societatilor captive de asigurare din 60 tari

Aon Underrated Threats 2015

Aon Underrated Threats 2015

 Astazi riscurile sunt previzibil de imprevizibile. Datorita interconectivitatii dintre riscurile traditionale si cele noi aparute urmare dezvoltarii tehnologice, organizatiile nu mai pot evalua riscurile in mod izolat, ci trebuie sa abordeze toate riscurile importante intr-o maniera holistica. In calitatea sa de consultant de risc, Aon exploreaza, evalueaza si exprima un punct de vedere permanent asupra impactului acestor forte si asupra a ceea ce se ascunde dincolo de orizontul zilei de maine. 

Stephen Cross, Chief Innovation Officer Aon Risk Solutions

Aon Risk Solutions, divizia globala de consultanta in risc management a Aon plc (NYSE:AON), lanseaza astazi rezultatele unei cercetari aprofundate asupra riscurilor subevaluate, riscuri ce au fost dezvaluite in raportul anual publicat de Aon, Global Risk Management Survey 2015.

La Aon credem cu tarie că deteriorarea reputatiei ar trebui sa fie privita ca un risc semnificativ de afaceri, dar numai 44 la suta din directori executivi si non-executivi intervievati au fost de acord cu acest lucru. Multi considera ca brandul si reputatia nu pericliteaza afacerea si nu se preocupa de aceste aspecte inainte de apariția unei crize.

Incluzand riscul de deteriorare a reputatiei si a brandului, raportul se concentreaza asupra cinci teme adiacente:

Interconectivitatea riscurilor: viteza cu care tehnologiile mobile se dezvolta determina o extindere a mijloacelor de interconectivitatate dintre indivizi, grupuri de indivizi si companii. Cu toate acestea, peste 80& dintre respondent considera ca interconectivitatea riscurilor inca nu este pe constientizata la nivel larg

Riscul cibernetic: noua din zece respondent au validat presupunerea noastra ca riscul cibernetic nu este inca inteles pe deplin. 78% au indicat ca nivelul de producere al riscurilor cibernetice a fost, sau ar putea fi, mult supraestimat.

Riscul politic: a fost, de asemenea, considerat o amenintare importanta. 63% dintre respondenti au considerat ca riscul politic a fost considerabil subestimat. Nesiguranta continua din Zona Euro si diversele conflicte geopolitice au constituit un motiv serios de ingrijorare, in special pentru respondentii EMEA.

Aportul consiliului de directori: 70% dintre directorii executivi ai filialelor care au luat parte la studiu au fost de acord cu rezultatele evaluării noastre – este imperativ ca directorii executivi şi consiliile de administraţie să comunice cu managerii de risc şi să îşi asume un rol activ în evaluarea şi acoperirea riscurilor de expunere ale societăţii. 

Deteriorarea reputatiei si a brandului:  In ciuda crizelor semnificative care au afectat brandul si reputatia, doar 54% dintre participantii din EMEA au afirmat ca deterioararea si reputatia brandului ar trebui sa se afle in centrul atentiei. Dintre respondentii americani, doar 35% au fost de acord cu acest lucru.

 

Raportul Underrated Threats 2015  a rezultat dintr-un studiu desfasurat in mediul online, inaintat directorilor executivi si non-executivi ai societatilor de asigurare captive, in vederea obtinerii parerii acestora cu privire la riscurile cheie identificate si corelarare acestora cu rezultatele publicate in Aon Global Risk Management Survey 2015 (Studiul Aon privind managementul riscului la nivel mondial).

Raportul se poate descarca de pe site-ul aon.ro

Purtătorii de cuvant ai Aon sunt disponibili la fata locului in cabina Aon 54-55, nivel 3 la FERMA pentru intervievare.

Despre Aon Romania Broker de Asigurare - Reasigurare SRL

Aon Romania, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurare din Romania, ofera servicii profesionale de consultanta in asigurari, reasigurari, managementul de risc si beneficii pentru angajati, pentru companii, autoritati si institutii financiare. Companie infiintata in 1991, subsidiara a grupului Aon din 2005, Aon Romania este cea mai mare operatiune din Regiunea Europa de Sud-Est. Aon Romania detine certificatul ISO 9001/2008. Pentru mai multe informatii despre Aon, vizitati aon.ro