Apa Nova îţi “iese cu plin” de Ziua Mondială a Apei

BUCURESTI - 21 martie 2007

Comunicat tip General in Social

Peste 200 de oameni vor “ieşi cu plin” mâine, de Ziua Mondială a Apei, traversând centrul Bucureştiului cu găleţi pline cu apă. Apa Nova, iniţiatorul acestui eveniment, doreşte să ureze astfel trecătorilor “O zi cu noroc!”. Coloana va pleca din Piaţa Victoriei la ora 11:00 şi va trece prin Piaţa Romană, Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii.

În Piaţa Unirii vor fi lansate sute de baloane cu mesajul “Zbor de fericire”. Apa din găletuşe nu va fi risipită. Managementul companiei Apa Nova va uda copacii şi florile din parc, aducând un strop de fericire acestora.

Vor participa la acţiune şi vor marca Ziua Mondială a Apei angajaţi ai Apa Nova, copii ai şcolilor afiliate UNESCO, studenţi, precum şi managementul companiei Apa Nova.

Participanţii la acţiune vor purta găletuşe pline cu apă şi vor împărţi pliante şi steguleţe cu mesaje ecologice. De asemenea, o parte dintre cei prezenţi vor intra în dialog cu trecătorii şi vor răspândi mesaje privitoare la modalităţi de economisire a apei, vor vorbi despre protecţia mediului înconjurător şi epurarea apei şi vor discuta cu cei interesaţi despre contribuţia noastră, a tuturor, la păstrarea resurselor de apǎ.

“A ieşi cu plin unui călător este în tradiţia populară românească un semn de bun augur. Este mesajul pe care Apa Nova îl transmite românilor, în acord cu credinţele şi tradiţia lor, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Vrem să credem că acţiunea de astăzi le va purta noroc trecătorilor pe care îi vom întâlni, cât şi participanţilor. Orice persoană este binevenită să ni se alăture.”, spune Andreas Baude, Directorul General APA NOVA.

Printr-un eveniment cu o notă pur românească, Apa Nova subliniază un mesaj transmis azi la nivel internaţional, şi anume importanţa apei şi rolul esenţial pe care noi toţi îl avem pentru ocrotirea acestei resurse preţioase. Criza mondială a apei provoacă una dintre cele mai mari probleme ale Terrei. Aproape 20% din populaţia lumii nu are acces la surse de apă potabilă, conform WaterAid 2005.

Despre Apa Nova

Despre Ziua Mondială a Apei

Ziua Mondială a Apei se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 22 martie. Tema din acest an se referă la reducerea drastică a resurselor de apă pe toată suprafaţa Terrei şi este coordonată de către Organizaţia de Hrană şi Agricultură a Naţiunilor Unite. Ea reprezintă un apel la cooperarea între naţiuni cu privire la dezvoltarea şi menţinerea sănătoasă a ecosistemelor. Statele de pe întreg teritoriul lumii, precum şi publicul larg sunt invitate să îşi dedice această zi pentru a implementa recomandările Naţiunilor Unite şi a dezvolta acţiuni concrete în ţările lor de origine.

Despre Apa Nova

Apa Nova Bucureşti este începând cu anul 2000, pentru o perioadă de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de apă şi canalizare din Municipiul Bucureşti. Obiectul său principal de activitate îl constituie gestiunea resurselor de apă, tratarea şi distribuirea apei către populaţie.

Biroul de presǎ Apa Nova
Monica Rǎuţu
Tel./Fax: 315 41 33

GMP
Ana-Maria Constantinescu
PR Account Manager
0740426835