Pământul vorbeşte! Copiii din întreaga lume l-au auzit şi au povestit despre asta

BUCURESTI - 18 mai 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Peste 40.000 de copii, cu vârste între 8 şi 11 ani, din 30 de ţări de pe 5 continente au participat în perioada ianuarie - aprilie 2007 la concursul “Măşti în jurul lumii – poveşti de viaţă între om şi natură”, organizat de Veolia Environnement.

Pământul vorbeşte! Copiii din întreaga lume l-au auzit şi au povestit despre asta

Peste 40.000 de copii, cu vârste între 8 şi 11 ani, din 30 de ţări de pe 5 continente au participat în perioada ianuarie - aprilie 2007 la concursul “Măşti în jurul lumii – poveşti de viaţă între om şi natură”, organizat de Veolia Environnement.

În România, Marele Premiu a fost câştigat de elevii clasei a III-a “Prinţul Ştefan”, a Şcolii “Anastasia Popescu”, din Bucureşti. Pământul, aşa cum l-au văzut aceşti mici artişti, vorbeşte prin intermediul unei măşti, simbol al belşugului, cum numai românii îl pot înţelege. Pământul povesteşte că a fost salvat de un cuvânt magic - „împreună” – „rostit de mai toate popoarele care locuiesc pe suprafaţa lui”.

Cei 15 elevi - câştigători ai Marelui Premiu se vor bucura de o excursie la munte, la Cheia, urmând ca doi reprezentanţi ai clasei să meargă în luna iunie în Franţa, unde se va organiza expoziţia operelor laureate din întreaga lume. Aceste opere vor face obiectul unei expoziţii internaţionale itinerante, al cărei traseu va include şi Bucureştiul.

Premiul I a fost câştigat de Clasa a III-a C, de la Şcoala Sfântul Vasile, din Ploieşti. Toţi copiii clasei vor primi un kit de orientare turistică. Premiul al II – lea se acordă copiilor Clasei a III-a A, de la Şcoala Nicolae Titulescu, din Ploieşti, aceştia primind fiecare „Cartea micilor artişti”. Câştigătorii premiului al III-lea primesc o carte educaţională – “Ce şi cum. Aer şi apă”. Apa Nova înmânează, de asemenea, 10 menţiuni şi 7 menţiuni speciale.

Din juriu au făcut parte artişti plastici care au apreciat în jurizare creativitatea şi originalitatea copiilor, utilizarea simbolurilor, legătura dintre masca creată şi poveste, sensibilitatea poveştii măştii, precum şi capacitatea copiilor de a înţelege legătura specială dintre om şi natură.

Concursul organizat de Veolia Environnement a fost lansat pe 15 februarie în România, prin societăţile sale Apa Nova Bucureşti şi Apa Nova Ploieşti. În concurs s-au înscris clase din 30 de şcoli asociate UNESCO: Bucureşti – 24 clase; Ploieşti – 6 clase, însumând 2350 elevi. Tema concursului a fost realizarea unei măşti a pământului, însoţită de o scurtă poveste care să evoce importanţa legăturii dintre om şi natură.

“Suntem bucuroşi că micii participanţi la concursul nostru au înţeles foarte bine tema cu care i-am provocat. Câştigătorii Marelui Premiu au redactat o poveste a pământului şi au sugerat problemele de care acesta “suferă”, dovedind înţelegerea celor mai actuale probleme de mediu: dispariţia pădurilor şi a speciilor de animale, precum şi calitatea aerului. Soluţia pe care copiii o oferă este unirea eforturilor tuturor popoarelor în lupta pentru protejarea mediului şi dorinţa noastră, a tuturor oamenilor, de a ne implica în acestă luptă”, a spus domnul Andreas Baude, Director General Apa Nova Bucureşti.

Despre Apa Nova

Concursul se află la cea de-a patra ediţie şi face parte din strategia Grupului Veolia de educare a opiniei publice cu privire la importanţa ocrotirii pământului şi resurselor sale. La ediţia din anul 2006 au participat peste 3000 de copii din România, atât din Bucureşti, cât şi din Ploieşti.

Despre Apa Nova

Apa Nova Bucureşti este începând cu anul 2000, pentru o perioadă de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de apă şi canalizare din Municipiul Bucureşti. Obiectul său principal de activitate îl constituie gestiunea resurselor de apă, tratarea şi distribuirea apei către populaţie.


Biroul de presǎ Apa Nova
Monica Rǎuţu
Tel./Fax: 315 41 33
www.apabucur.ro

GMP
Florina Badea
Senior PR Executive
0741 016 399

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/apa-nova/pamantul-vorbeste-copiii-din-intreaga-lume-l-au-auzit-si-au-povestit-despre-asta