Apel
Definitie Apel
Cale de atac ordinara prevazuta in art.361 Cod Procedura Penala. Este al doilea grad de jurisdictie asupra fondului cauzei. Pot fi atacate cu apel, de regula, toate sentintele, in afara de: - sentintele pronuntate de tribunalul militar privind infractiunile contra ordinii si disciplinei militare, sanctionate de lege cu pedeapsa inchisorii de cel mult doi ani, - sentintele pronuntate de curtile de apel si Curtea militara de Apel, - sentintele pronuntate de Curtea penala si sectia militara ale Curtii Supreme de Justitie etc. Titularii apelului (cei care pot face apel) sunt: - procurorul, - inculpatul (in ce priveste latura penala si latura civila), - partea vatamata (numai in ce priveste latura penala), - partea civila si partea responsabila civilmente (in ce priveste latura civila) etc. Termenul de apel este de 10 zile, care curge de regula de la pronuntare.
Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Apel?
Propune definitie
Poze Apel
-
Poza: DECLARATIE APEL
-
Poza: Informmedia se alatura APEL
-
Poza: APEL DE PROIECTE - NOMAD 2007
-
Poza: Apel pentru atragerea si sustinerea investitorilor in Romania
- Vezi toate pozele despre Apel
Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Apel.
Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Apel. Definitiile termenilor despre Apel cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Apel, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Apel.