APEV


Descrierea companiei APEV

APEV a luat fiinta in luna aprilie 2001 ca persoana juridica de drept privat, fara scop lucrativ, al carei obiectiv principal il constituie reprezentarea, apararea si promovarea intereselor comune ale membrilor sai, pe plan intern si international.

Misiunea Asociatiei o constituie promovarea excelentei in industria vinului, in scopul valorificarii potentialului sau si al unei mai bune pozitionari a vinurilor romanesti pe piata internationala.

Obiectivele APEV includ, printre altele, pe plan intern, urmatoarele:

- sprijinirea eforturilor sectorului vitivinicol de pregatire pentru aderare, prin alinierea industriei vinului la standardele si exigentele de ordin calitativ ale pietei internationale, in general, si ale Pietei unice, in particular;
- facilitarea dialogului cu autoritatile publice, cu celelalte organizatii profesionale de pe filiera produsului, in vederea generalizarii bunelor practici si a cresterii eficientei economice a sectorului vitivinicol;
- promovarea generica a vinurilor romaneşti;
- informarea membrilor cu privire la tendintele si cele mai bune practici pe piata internationala in domeniile de interes, precum si furnizarea de statistici si studii pe teme relevante, inclusiv editarea unor publicatii proprii, in scopul fundamentarii strategiei si politicilor sectoriale.

Pe plan extern, APEV dezvolta relatii cu federatiile si uniunile interprofesionale, nationale, regionale si internationale in domeniu, promovand schimburile de informatii si experienta cu acestea. Initiaza, totodata, proiecte comune de dezvoltare ale diferitelor segmente din lantul valoric al sectorului vitivinicol.

Comunicate APEV :

Vezi toate comunicatele companiei APEV.