Reinnoirea mandatului actualului Consiliu Director al APEV Romania

BUCURESTI - 24 aprilie 2007

Comunicat tip General in Industrie

Luni, 23.04.2007, la sediul WBF-GTZ din cadrul Complexului Romexpo s-a desfasurat Adunarea Generala a membrilor APEV pe anul 2006, in urma careia actualul Consiliu Director a primit un nou mandat pentru urmatorii doi ani.

Reinnoirea mandatului actualului Consiliu Director al APEV Romania

Ordinea de zi a cuprins:

1. Raportul de activitate si Exercitiul bugetar pe anul 2006
2. Planul de activitate si Bugetul pe anul 2007
3. Alegerea noului Consiliu Director

Dintre activitatile derulate cu succes in perioada analizata pot fi mentionate:

- Adoptarea modificarilor la Legea Viei si Vinului 244/2002, propuse de sector, inclusiv reintroducerea prevederii vizand crearea Institutului si Fondului Vinului, cu rol predominant in sfera promovarii generice a vinurilor romanesti si a Romaniei ca importanta tara viticola europeana si ca destinatie enoturistica de prim rang.
- Completarea, cu contributia directa a sectorului privat din industrie, prin cele trei structuri asociative ale sale, ONIV, APEV si PNVV, a cadrului legislativ si institutional national, menit sa asigure functionarea corespunzatoare a sectorului vitivinicol in perioada post-aderare.
- Afirmarea in continuare a vinurilor romanesti pe plan international, prin prezenta lor la cele mai importante manifestari de gen: ProWein Düsseldorf, Vinexpo Asia-Pacific, Hong-Kong, Wine for Asia, Singapore, Salone del Gusto, Torino, Vinoble, Cadiz, ca si in cadrul unor turnee de promovare intreprinse in Fed. Rusa (Grand Hotel Marriott, Moscova), Elvetia (Hotel Marriott Zürich) si Germania, pe ruta Berlin, Köln si München.

Multumiti de rezultatele obtinute, ca si de proiectele inscrise pe agenda Asociatiei pentru perioada urmatoare, participantii la Adunarea generala au decis reinnoirea mandatului actualului Consiliu Director, format din Rodica Capatina, Presedinte, Dan Muntean si Basil Zarnoveanu, Vicepresedinti, pentru perioada 2007-2009.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/apev/reinnoirea-mandatului-actualului-consiliu-director-al-apev-romania