POLENUL DE ALBINE UN SUPER ALIMENT, un produs incredibil de valoros.

Baldana - 6 noiembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate

Polenul de albine, un super aliment!

POLENUL DE ALBINE UN SUPER ALIMENT, un produs incredibil de valoros.

Care sunt beneficiile lui?
- este un aliment alcalin ce echilibreaza pH organismului.
- este o alternativa naturala la vitaminele si mineralele din farmacii.
- este una din cele mai complete si echilibrate surse de Proteine, Vitamine, Minerale, Enzime si Antioxidanti pe care o gasim in natura.
In polenul de albine gasim urmatoarele substante nutritive:
- Proteine intre 25% - 40%, adica 26 aminoacizi liberi (pre-digerati).
- Lipide cca 5%, din care 70% Omega -3, 5% Omega -6, 15-17% grasimi mononesaturate si saturate.
- Glucide simple: fructoza, glucoza, etc.
- Toate vitaminele: A, complexul de vitamine B, dar mai putin B12 care este intr-o forma mai putin utilizabila.
- Deasemeni Vitaminele C, D ( o gasim rar in sursele vegetale) , E, K.
- Pina la 60 minerale, inclusiv unele rare cum ar fi aurul in cantitati de 0,9 parti/bilon, in functie de tipul de polen.
- Acizi nucleici cum sunt ARN si ADN, componente gasite in dietele mai multor centenari din Caucaz.
- Steroizi si hormoni, din surse vegetale care sunt sigure, benefice si fara riscuri.
- Lecitina 15%, un aliment pentru creier cu proprietati de normalizare a nivelurilor de colesterol si trigliceride,
- Coeficient inalt ORAC ( capacitatea de absortie a radicalilor de oxigen ). Se explica printr-o gama larga de antioxidanti cu un coeficient de 164, in timp ce afinele au un coeficient de 61.
- 11 enzime esentiale,
- Peste 5000 enzime si coenzime minore, acesta este produsul cu cele mai multe enzime de pe pamant.
- Cca. 3% din componenta polenului de albine ramane inca neidentificata si misterioasa.

Este interesant de observat faptul că locuitorii din regiunea Caucazului din Rusia au fost cunoscuti a avea o dieta predominant vegetala care conține, de asemenea, o cantitate
semnificativă de alimente crude, cum ar fi fructe, legume, nuci si seminte. Atunci când acest lucru este combinat cu consumul de polen de albine , corpul este prevăzut cu o abundență de
enzime necesara pentru digerarea hranei.

Nicholai Tsitsin, profesor si biolog rus, a publicat un raport în 1945 pe 150 centenari cu varsta de peste 125 ani, descoperind că beneficiile polenului de albine la centenari este o buna protecție impotriva atacului de cord. Mulți dintre ei au prezentat semne si cicatrici ale "atacuri de cord tacut", care ar fi ucis pe orcine la o varsta mai mica, si care nu ar fi avut beneficii de protecție prin consumul regulat de polen de albine.

El a raportat că mulţi au fost apicultori şi că sătenii au mancat toti reziduuri lipicioase găsite pe partea de jos a stupului. Dupa cercetari intense, el a stabilit că polenul de albine, inclus în dieta lor cu regularitate, a fost responsabil într-o mare parte pentru incredibila varsta atinsa de acesti oameni.

Tsitsin a fost, de asemenea, impresionat de calitatea vieţii lor si de faptul că toate aceste persoane erau active şi cu o sănătate deosebit de bună, în ciuda vârstei lor avansate.

Apimond produce Painea Albinelor Crema, un produs ce are in componenta sa: polen, miere, pastura si propolis. Putem spune ca este un produs asemanator cu reziduul lipicos de pe
fundul stupului pe care il consumau locuitorii din regiunea Caucazului.
Painea Albinelor trebuie asociata cu un stil de viata sanatos.