Aport social

Definitie Aport social

Denumire generica data obligatiei pe care si-a asumat-o orice asociat la intrarea intr-o societate comerciala, in sensul de a aduce o contributie (constand in mijloace materiale, mijloace de plata etc.) la formarea capitalului social.Pot fi aduse ca aport social orice bunuri care sub aspect economic au valoare. In alte societati comerciale decat cele pe actiuni, aportul social poate consta si din prestatiile in munca.In cazul in care aportul social consta intr-o suma de bani, iar asociatul nu o preda la termenul la care s-a obligat, acesta este considerat de drept in intarziere si tinut sa plateasca dobanzile legale.Daca aportul social consta intr-o creanta, asociatul raspunde pentru incasarea ei la scadenta, urmand sa plateasca daune de intarziere in eventualitatea ca realizarea acestei creante n-ar putea fi obtinuta in ziua scadentei.Aportul social se restituie celui care l-a adus, daca societatea se dizolva restituirea are loc numai dupa plata tuturor creditorilor societatii si numai in proportia in care bunurile respective nu au fost valorificate cu prilejul operatiilor de lichidare pentru a se putea asigura plata integrala a creditorilor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Aport social? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Aport social.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Aport social. Definitiile termenilor despre Aport social cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Aport social, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Aport social.