Vernisaj "Urme de bebelus. Scrisori catre Indira" - Nona Serbanescu la ART HUB

Locul desfasurarii: Art Hub

Organizator: ART HUB

Vernisaj

Vineri, 5 aprilie 2013, ora 19.00 vă invităm la vernisajul expoziției semnate Nona Șerbănescu ce va avea loc la Art Hub în perioada 5-16 aprilie anul curent.  Expoziția reunește două proiecte artistice distincte dar corelate între ele prin tema centrală - relația dintre mama-artist și bebelușul său. ”Urme de bebeluș” este un proiect ludic, ușor, dulce, care caută și îndosariază amprenta pe care ființa nou venita pe lume o lasă în viața cuplului pe care îl formează mama și tatăl ei.

 „Scrisori pentru Indira„ implică o abordare mai profundă, frustă dar caldă. Cu o componentă  de factură clasică – pictură și o componentă mai puțin convențională: înregistrări video, audio, text etc., proiectul propune o serie de „scrisori„ îndeosebi vizuale de la artistă către fiica sa după cum și un set de mesaje pe care aceasta le va primi la vârsta de 30 de ani.  “Scrisori pentru Indira” este un exercițiu de comunicare (cu public) între mamă și fiică, aflate utopic, doar în plan artistic-abstract , la aceeași vârstă.

Nona Șerbănescu a absolvit studiile universitare în cadrul secției Pictură a Universității Naționale de Arte din București sub coordonarea profesorului Alexandru Chira. Activitatea sa se împarte între cea artistică și cea a managerului cultural în cadrul Asociației pentru Promovarea Artelor Contemporane.

 

Balansând perpetuu între rigoare și spontaneitate, între paroxismul trăirii emoționale și obsesia acurateții conceptuale – demersul artistic al Nonei Șerbănescu este motivat întotdeauna de nevoia de expresie, dincolo de potențialul altor forme de comunicare, a unor experiențe personale.

 

Dintre cele mai recente proiecte expoziționale realizate de artistă menționăm: 2011 – Expoziție personală în cadrul proiectului Wicked, spațiu alternativ Transilvaniei 9, alături de Adela Edu și Otilia Cadar; 2011 – Retrăiri Colective – proiect happening cu desfășurare repetitivă în mai multe tipuri de spații publice/private: în cadrul CNDB Ocupat. În 2004 participă la Bienala de Arte Plastice Târgoviște – Editia a V-a / Premiul II – Muzeul Național de Artă Gheorghe Petrașcu din Târgoviște unde ia premiul II.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Despre ART HUB:  ARTHUB, Bd-ul Mărășești nr.107 (intersecția cu Dimitrie Cantemir - zona fostului Budapesta), este noul spațiu de lucru și expunere oferit de Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane comunității artistice din București. Ideea în jurul căreia se construiește conceptul Art Hub este aceea de spațiu multifuncțional oferit spre utilizarea unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicității și comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ și plăcut, un spațiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice sau conexe. 

Despre APAC: Principalul obiectiv al Asociației pentru Promovarea Artelor Contemporane este acela de a susţine artiştii contemporani români, și în special pe cei tineri, atât în demersurile lor de creație/producție artistică cât și în expunerea către public, incurajand debutul artistic prin crearea de evenimente și spații (reale și virtuale) cu rol de platformă de promovare.

Persoana de contact: Laura Mihailescu, PR & Marketing Manager, arthub107@gmail.com

Confirmare pana la data: 5 aprilie 2013

Participare: Intrare libera