GRUPUL Omniasig – jucător puternic pe piaţa pensiilor private!

BUCURESTI - 18 mai 2007

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Omniasig a depus pe 10 mai 2007 la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private primele documente necesare constituirii unei noi societăţi care va administra un fond de pensii administrat privat şi fondurile de pensii private facultative.

Pentru a oferi un portofoliu complet de servicii, pe lângă produsele financiare consacrate - asigurările de viaţă şi asigurările generale - Omniasig pătrunde puternic în sectorul pensiilor private. “Ne-am propus să completăm gama serviciilor oferite de Grupul Omniasig clienţilor săi, prin furnizarea noilor produse financiare - pensiile private, şi intenţionăm să ne lansăm în forţă pe această piaţă “, a declarat Cristina Niţescu, directorul general al viitoarei societăţi de administrare.

Prin depunerea actelor necesare, compania devine prima societate care se conformeaza noilor reglementări prevăzute în norma de autorizare a acestui tip de societăţi, fiind interesată să administreze atât un fond de pensii administrat privat (pilonul II) cât şi fonduri de pensii facultative (pilonul III). În urma unei analize pertinente şi documentate compania a decis lansarea concomitentă pentru cei doi piloni. Acest demers este unul de natura strategică, noua firmă urmând să se poziţioneze ca furnizor de servicii integrate de pensii şi intenţionând să valorifice toate oportunităţile din piaţă în dublu sens – atât pentru clienţii săi cât şi pentru creşterea expertizei grupului.

Odată cu obţinerea autorizării, noua societate specializată în activitatea de administrare a fondurilor de pensii private, va demara o campanie de comunicare şi educare, care se va adresa tuturor grupurilor tintă identificate pentru cele două sisteme de pensii. Noţiunea de pensie privată este relativ nouă pentru români, iar conceptele specifice acestui sistem sunt cvasi necunoscute. Ca operator activ pe aceasta piaţă Omniasig işi va asuma şi un rol educativ, printr-o abordare profesională, vizând atât persoanele fizice aparţinând tuturor categoriile de vârstă cât şi segmentul corporativ.

Noua companie din cadrul Grupului Omniasig va avea ca acţionari principali pe TBI Holding şi OMNIASIG – Vienna Insurance Group, beneficiind de suportul financiar şi expertiza celor două companii, ambele cu experienţă îndelungată pe pieţele financiare şi de asigurări.

Despre APT Resources & Services

TBI Holding, unul dintre operatorii principali ai pieţelor din Europa Centrală şi de Est, este o societate de investiţii financiare care oferă o gamă largă de produse de profil: pensii, asigurări, administrarea activelor, leasing, credite etc. In România TBI Holding este prezent prin intermediul a 4 societăţi: TBI Leasing, TBI Credit, SIRA – societate de administrare a investiţiilor şi Omniasig Asigurări de Viaţă.
OMNIASIG – Vienna Insurance Group este unul dintre liderii pieţei româneşti de asigurări şi un reper important al industriei de profil, deţinând o cotă de piaţă de aproximativ 12% din piaţa asigurărilor generale. OMNIASIG este certificată de Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii conform condiţiilor din standardul SR EN ISO 9001 (ISO 9001:2000). OMNIASIG este, de asemenea, una dintre cele mai puternic capitalizate companii de asigurări din România (103.238.060 RON / 29.095.076,5155 EUR)

Ambele companii din structura acţionariatului noii societăţi – TBI Holding şi OMNIASIG sunt membre Vienna Insurance Group, liderul grupurilor austriece de asigurări din Europa Centrală şi de Est şi unul dintre liderii grupurilor internaţionale de asigurări operaţionale în zonă. Vienna Insurance Group operează sub 35 de mărci în 17 ţări şi numără 18.000 de angajaţi.

Wiener Stadtische Versicherung AG - Vienna Insurance Group, fiind cotată cu ratingul “A+ cu perspectivă stabilă” deţine cel mai bun rating dintre toate societăţile de asigurare din Austria.
Vienna Insurance Group este liderul pieţei de asigurări autohtone, prin cele 4 companii de asigurări pe care le deţine: Omniasig Asigurare- Reasigurare, Omniasig Asigurări de Viaţă, Unita şi Agras.

Noua companie a grupului Omniasig îndeplineşte toate criteriile de succes fundamentale: expertiza internaţională prin grupul Viena Insurance Group; experienţa şi suportul financiar prin unirea eforturilor celor doi acţionari de pe piaţa din România, OMNIASIG – Vienna Insurance Group şi TBI Holding; transparenţa în toate activităţile desfăşurate şi profesionalismul echipei de conducere. Toate acestea sunt premisele unei participări active şi conştiente la dezvoltarea şi implementarea noilor sisteme de pensii private din România.

Contact editorial:
Monica Pavelescu
Director de marketing
Direcţia Pensii Private – Omniasig

Telefon:408.91.85
Fax: 408.91.91

e-mail:monica.pavelescu@omniasiglife.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/apt-resources-services/grupul-omniasig-jucator-puternic-pe-piata-pensiilor-private