Ateliere de arte vizuale in Maramures

Baia Mare - 16 iunie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Maramuresul ne fascineaza prin simplitatea si ospitalitatea oamenilor, prin farmecul peisajelor, dar mai ales prin portul, datinele si constructiile din lemn. Din acest motiv am ales sa organizam cele doua ateliere de arte vizuale la Barsana, pe valea Izei.
Mai sunt 3 locuri la tabara de pictura si 10 locuri la cea de fotografie.

Ateliere de arte vizuale in  Maramures

Prin atelierul de pictura ( 27 iulie- 2 august 2009) ne adresam celor care doresc sa deprinda sau sa aprofundeze arta de a picta ca hobby, indiferent de nivelul cunostintelor in domeniu sau varsta (18-100 ani). Pe parcursul celor 6 zile se vor aborda notiuni de teoria culorilor, culorile complementare,spectrul culorilor, diferentierea tehnicilor de lucru in acuarela, tempera sau ulei, cu multe aplicatii practice.
Va invitam sa deprindeti tainele picturii, invaluiti de atmosfera primitoare a localnicilor, de peisajul pitoresc, de mirajul diminetilor insorite sau al linistitelor seri, alaturi de Tudor Francu, artist plastic si Arbex Art Décor – initiatorul proiectului. Termen de inscriere 1 iulie.

La atelierul de fotografie(3- 6 sept. 2009) ii invitam pe cei pasionati de fotografie, cei dornici sa se initieze in arta fotografica. Alaturi de Dan Dinu (fotograf profesionist, creatorul proiectelor dandinu.net, photolife.ro, phototravel.ro), trainerul acestui workshop si Arbex Art Décor (www.arta-inramarii.ro, www.decorperete.arbexartdecor.ro) initiatorul proiectului, veti descoperi care este diferenta dintre o fotografie memorabilia si o fotografie banala, veti constientiza importanta elementelor de compozitie, si a luminii naturale in fotografie, cum abordam fotografia de arhitectura, de calatorie, peisaj, cum optimizam o fotografie folosind cateva prelucrari grafice de baza pe calculator; vor fi organizate iesiri pe teren, aplicatii practice. La finalul acestui workshop veti dobandi abilitati de realizare a unor fotografii estetice, bune din punct de vedere tehnic, fotografii care vor putea sa satisfaca gustul prietenilor, cunoscutilor sau sa ocupe un binemeritat loc expuse ca decoratiuni sau in portofoliul personal.Termen de inscriere 1 august.
Detalii despre aceste workshopuri si inscrierea pe www.arta-inramarii.ro la Evenimente.

Despre Arbex Art Decor

inscrierea se face prin completarea formularului de pe site.
Simona Polhac
responsabil PR
tel 0726 366 951
arbexartdecor@yahoo.com