Chitaristul Maxim Belciug vă urează Sărbători Preafrumoase. Joi, 17 decembrie, la Café Verona

BUCURESTI - 15 decembrie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Joi 17 decembrie 2009, începând cu orele 20.00, Café Verona vă pofteşte la o preafrumoasă seară de sărbătoare, pe care chitaristul Maxim Belciug o va descânta cu un concert de chitară.

Chitaristul Maxim Belciug vă urează Sărbători Preafrumoase. Joi, 17 decembrie, la Café Verona

În atmosfera caldă a cafenelei de sub librărie, publicul va avea prilejul de a se răsfăţa cu armoniile picurate din strunele celui care este socotit maestrul chitarei clasice, într-un concert închinat inimilor ce încă mai caută frumosul. Iar mântuirea va fi muzica, acea muzică ondulată în care, vorba poetului, „se prăbuşesc văi şi ecouri şi care-apleacă frunţile către pământ”.

___________________________________________

Considerat a fi cel mai valoros chitarist de chitară clasică al Romaniei, Maxim Belciug a susţinut recitaluri pe mari scene din ţară şi din străinătate (Serbia şi Muntenegru, Ungaria, Austria, Franta, Italia, Scandinavia, Polonia, Italia), entuziasmând publicul exigent al sălilor de muzică clasică. Deşi de obicei îl regăsim, în calitate de solist, în recitaluri regal în aerul mai rarefiat al filarmonicilor şi ateneelor, în ţară sau în străinătate, mulţi au avut şansa de a-l auzi cântand şi în spaţii neconvenţionale, în clarobscurul vreunui club, în peşteră ori pe stradă. «Ce este important, ce urmăresc eu, este ca oamenii, şi mai ales tinerii, să audă chitara. Nu contează unde cânţi – spune Maxim Belciug – contează ce oferi cântand.»

Evenimentul este organizat de Librăriile Cărtureşti şi Asociaţia Culturală Kitarodia.
Intrarea: 20 lei.