Călin Georgescu, Secretarul General al Asociaţiei Romane pentru Clubul de la Roma, a fost ales în Consiliul Director al Centrului European de Suport al Clubului de la Roma

BUCURESTI - 23 aprilie 2009

Comunicat tip General in ONG

Adunarea membrilor europeni ai Clubului de la Roma reuniţi la Viena a ales o nouă structură de conducere a Centrului European de Suport cu sediul în capitala Austriei.

Călin Georgescu, Secretarul General al Asociaţiei Romane pentru Clubul de la Roma, a fost ales în Consiliul Director al Centrului European de Suport al Clubului de la Roma

Dr. Călin Georgescu, Secretarul General al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma, Director Executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă din Bucureşti, a fost ales cu aceasta ocazie ca membru al Consiliul Director al Centrului European, alături de Max Schön, preşedintele Asociaţiei Germane pentru Clubul de la Roma, şi Siegfried Sellitsch, membru al consiliului de conducere al secţiei austriece a Clubului de la Roma. Preşedinte a fost ales Heinz H. Löber, membru al consiliului de conducere al secţiei austriece, iar Joan Rosas Xicota, membru în consiliul de conducere al secţiei spaniole va fi vice-preşedinte.

Centrul European de Suport al Clubului de la Roma oferă asistenta şi servicii pentru numeroasele asociaţii naţionale din ţările europene şi pentru Clubul Internaţional în scopul promovării obiectivelor şi misiunii organizaţiei.

Clubul de la Roma a fost înfiinţat în 1968 ca un grup de reflecţie internaţional şi un centru de promovare a conceptelor şi iniţiativelor novatoare. În anul 1972 Clubul de la Roma s-a impus atenţiei publice odată cu publicarea raportului “Limitele creşterii” care a devenit cea mai bine vândută carte despre mediu din istorie. Documentul trăgea atunci un semnal de alarmă, averizând asupra faptului că modelul de dezvoltare economică bazat pe consumul excesiv de resurse nu poate continua la nesfârşit si sustinand necesitatea unor raporturi armonioase între om şi natură.

Organizatia este alcătuită din oameni de ştiinţă, reprezentanţi ai cercurilor de afaceri, înalţi funcţionari internaţionali, actuali şi foşti şefi de stat sau de guvern precum si alţi demnitari de pe toate continentele care şi-au demonstrat preocuparea faţă de căutarea unor soluţii novatoare, în spiritul raţionalităţii ştiinţifice pentru problemele globale ale omenirii.

La nivel european există 22 de asociaţii naţionale, reunind peste 1300 de membri. Activitatea lor care se adresează formarii unor atitudini civice constructive şi responsabile axate pe principiile dezvoltării durabile.

Despre ARCoR

Asociatia Romana pentru Clubul de la Roma (ARCoR) este o organizatie neguvernamenta care sustine si reprezinta in Romania princiipile si valorile cunoscutul think-tank international Clubul de la Roma (CoR). Presedintele ARCoR este Guvernatorul Bancii Nationale Mugur Isarescu. Misiunea organizatiei este: diseminarea ideilor si proiectelor Clubului de la Roma in societatea romaneasca, incurajarea coperarii regionale in spiritul inovativ al CoR, oganizarea de dezbateri asupra problemelor nationale majore pentru a gasi solutii pentru acestea si incuraja studii prospective, implicarea societatii civile romanesti in programele ARCoR, incurajarea participarii tinerilor la proiectele sale, implicarea in proiecte internationale impreuna cu celelalte asociatii nationale ale CoR.

Asociatia Romana pentru Clubul de la Roma
Str Dr. Burghelea, nr 16
024032, Bucuresti-sector 2
Tel: +40. (21).310.33.20
Fax: +40. (21).310.33.21
Email: office@clubofrome.ro
roxana.mazilu@ncsd.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/arcor/calin-georgescu-secretarul-general-al-asociatiei-romane-pentru-clubul-de-la-roma-a-fost-ales-in-consiliul-director-al-centrului-european-de-suport-al-clubului-de-la-roma