Bucharest Music Film Festival s-a incheiat aseara

BUCURESTI - 22 iunie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Timp de 5 zile, mii de oameni s-au bucurat de muzica live, proiectii de film, demonstratii de vals precum si de o oaza de verdeata in inima Capitalei.

Bucharest Music Film Festival s-a incheiat aseara

Bucharest Music Film Festival s-a încheiat aseară în Piaţa „George Enescu” într-o atmosferă încântătoare. A fost cea de-a patra ediţie a unei iniţiative care a început cu MozartFest, a continuat firesc cu Vienna Music Film Festival şi a devenit un eveniment cultural de tradiţie al Capitalei, aducând multe satisfacţii publicului meloman.

Manifestarea de anul acesta a fost dedicată compozitorului austriac Franz Joseph Haydn, de la moartea căruia se împlinesc 200 de ani.

Muzica live, demonstraţiile interactive de vals pe care le-au oferit dansatorii Clubului de Dans Sportiv „Mihai Petre”, precum şi oaza de verdeaţă cu terasa primitoare, cu standul de sucuri naturale, cu cel de cărţi şi suveniruri şi cu locul de joacă pentru copii au atras un public numeros.

Cei mai norocoşi dintre iubitorii de muzică, participanţi la tombolă şi prezenţi aseară în piaţa festivalului, au câştigat câte o vacanţă. Cu sprijinul agenţiei de turism Ella Traveland au fost oferite 3 premii, constând în excursii la munte pentru două persoane.

Pe parcursul evenimentului mii de oameni s-au bucurat de concertele live, susţinute de prestigioşi artişti români şi străini ai momentului: Cvintetul Florin Niculescu, Romanian Piano Trio, Maite Maruri (mezzo-soprană), Josu Okineña, Irina Năstase şi Toma Popovici (pian), Raluca Enea (clavecin) Adrian Duminică (clarinet), Grupul vocal Acapella şi Bucharest Summer Orchestra and Choir (dirijor: Iosif Ioan Prünner, dirijor cor: Florin Liviu Ofiţeru).

Recitalul de jazz Paris-Bucureşti, care a avut loc în prima seară şi care s-a bucurat de mare succes, a fost realizat cu sprijinul ApaNova Bucureşti.

În cele cinci seri, au putut fi vizionate spectacole lirice filmate pe marile scene ale lumii: oratoriul Creaţia de Joseph Haydn (Orchestra Austro-Ungară Haydn), Traviata - la Gara Centrală din Zürich de Giuseppe Verdi (Orchestra Operei din Zürich), Bal mascat de Giuseppe Verdi (Orchestra Simfonică din Viena), Flautul fermecat de W.Amadeus Mozart (Orchestra Filarmonicii din Viena) şi Concertul de Anul Nou de la Viena (Orchestra Filarmonicii din Viena).

Le mulţumim celor care, prin contribuţia lor, au făcut posibil acest maraton al muzicii clasice: Administraţia Lacuri, Parcuri, Agrement – Bucureşti (ALPAB), Muzeul „Theodor Aman”, Poliţia Comunitară, Administraţia Străzilor, Direcţia Utilităţi Publice, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia Generală a Jandarmeriei Municipiului Bucureşti, Poliţia Capitalei, ComexRom.

Ne-au fost alături pentru promovarea manifestării partenerii media: TVR 3, TVR Cultural, Magic FM, 24 FUN, Comunicatedepresa.ro.

Despre Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucuresti - ArCuB

Centrul de Proiecte Culturale ArCuB - Arta şi Cultura Bucureştiului – este o instituţie publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care a fost înfiinţată în 1996 în scopul organizării de proiecte şi programe cu caracter cultural şi educativ, prin care se promovează şi stimulează diverse domenii ale vieţii culturale bucureştene: teatru, muzică, arte vizuale, dans, expoziţii, producţie editorială.
Persoană de contact:
Mădălina Negrea
PR ArCuB
0728 100 209
madalina.negrea@arcub.ro
www.arcub.ro
madalina.negrea@arcub.ro