Cişmigiul Copiilor - un parc de poveste

BUCURESTI - 30 mai 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

O zi colorată pentru copii şi nu numai, în ultima zi a Festivalului „BFIT in the Street!”

Cişmigiul Copiilor  - un parc de poveste

Evenimentul Cişmigiul Copiilor, organizat de ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului într-o atmosferă vie şi colorată, duminică, 31 mai, începând cu ora 10.00.

De peste opt ani, la începutul verii, transformăm pentru o zi Grădina Cişmigiu într-un parc de distracţii, în care îşi dau întâlnire poveştile, teatrul, muzica, dansul şi jocul. Invităm copiii şi adolescenţii din Bucureşti, publicul larg, să petreacă această zi magică printre baloane, confetti, coifuri, trompete, clovni şi chipuri pictate şi să se bucure de momente artistice şi de divertisment, de spectacole, concerte, animaţie, jocuri şi concursuri.

Anul acesta, pentru a doua oară consecutiv, sărbătoarea copiilor coincide cu ultima zi a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă BFIT in the Street!. O impresionantă paradă a marionetelor uriaşe, clovni, majorete şi o fanfară vor întregi cortegiul personajelor de poveste care îi însoţesc în Cişmigiul Copiilor pe toţi cei dornici să se reîntoarcă la copilărie. În plus câteva trupe internaţionale vor prezenta publicului spectacole extrem de atractive.

În parc vor fi amplasate conform tradiţiei două scene, unde vor fi găzduite reprezentaţiile formaţiilor de muzică, dans, clovni, trupe de teatru şi multe alte surprize, care vor transforma această zi într-o poveste.

Străbătând aleile Cişmigiului puteţi descoperi mult aşteptatele ateliere de creaţie: pictură, modelaj din lut şi plastilină, origami, confecţionare de costume şi măşti, face–painting. Caracterul interactiv al acestora, alături de jocuri şi concursuri, dă farmec manifestării.

La ora 19.30, la finalul programului din Cişmigiu, se va porni împreună cu un cortegiu de personaje vesele către destinaţia finală – excepţionalul spectacol din Piaţa Constituţiei, al trupei spaniole Els Comediants, care încheie cele patru zile de festival.

Nu pierdeţi distracţia; bucuraţi-vă, alături de noi, de această zi de poveste!

Despre Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucuresti - ArCuB

Centrul de Proiecte Culturale ArCuB - Arta şi Cultura Bucureştiului – este o instituţie publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care a fost înfiinţată în 1996 în scopul organizării de proiecte şi programe cu caracter cultural şi educativ, prin se promovează şi stimulează diverse domenii ale vieţii culturale bucureştene: teatru, muzică, arte vizuale, dans, expoziţii, producţie editorială.
ArCuB produce evenimente proprii, fiind în acelaşi timp partener cu alte instituţii de cultură, cu organizaţii guvernamentale şi non-guvernamentale, cu uniuni de creaţie şi artişti independenţi din ţară sau străinătate, implicarea sa fiind de natură financiară şi/ sau logistică.


Mădălina Negrea
PR ArCuB
madalina.negrea@arcub.ro