COPILUL DIN SPATELE OCHILOR - Un text cutremurător într-o interpretare de excepţie

BUCURESTI - 24 octombrie 2007

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

ArCuB împreună cu Asociaţia IF…/DACĂ… PENTRU FEMEI vă invită luni, 5 noiembrie 2007, ora 19.30, la Teatrul NOTTARA, sala George Constantin, la prima reprezentaţie a spectacolului cu piesa COPILUL DIN SPATELE OCHILOR de Nava Semel, în regia şi traducerea Lianei Ceterchi, scenografia Adrianei Raicu şi interpretarea emoţionantă a GABRIELEI POPESCU.

O premieră bucureşteană pentru realizarea căreia patru artiste şi-au unit talentul şi sensibilitatea. O poveste cutremurătoare despre o mamă care luptă pentru copilul său atins de Sindromul Down, despre o familie care înfruntă durerile, ignoranţa şi temerile vieţii fără să îşi dea seama că tocmai cel pe care-l protejează este acela care-i învaţă un nou sens al bucuriei de a trăi.

Scriitoarea Nava Semel, care va fi prezentă la Bucureşti cu ocazia premierei, vorbeşte despre „atingerea umană, căutând disperată căldură şi înţelegere… Acestea sunt teme universale dar sunt şi lucruri pe care eu le-am învăţat cu umilinţă. De douăzeci de ani COPILUL ... şi-a găsit drumul spre inimile atâtor oameni din ţări diferite. Sunt în mod special fericită că piesa mea este produsă în România, ţara în care s-au născut şi au crescut părinţii mei.”

În aceeaşi zi, 5 noiembrie, autoarea va avea o întâlnire cu presa la Teatrul ACT, la ora 14,00.

Actriţa Gabriela Popescu cucerită de înţelesul sensibil al acestui demers artistic spune: “Prin bunătate, generozitate, iubire poţi câştiga chiar nemurirea. Mulţumesc tuturor prietenilor care au înţeles că sprijinind un gând ca acesta, sprijină echilibrul atât de fragil al vieţii.”

Cu o istorie de douăzeci de ani piesa a fost pusă în scenă în peste 10 ţări, depăşind suta de reprezentaţii şi producţii radio.

The Guardian relatează despre text: “ nu e vorba aici despre nici o politică... această piesă este un semn care aduce aminte că mamele, indiferent de convingerile lor politice, religioase, naţionale îşi iubesc fii. Un mesaj ce merită să fie ascultat […]. Oferă o bună cunoaştere a lumii unui copil, prin mama sa.”

Vă aşteptăm la întâlnirea cu adevărurile umane şi arta dramatică autentică !

Despre Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucuresti - ArCuB

Centrul de Proiecte Culturale ArCuB (Arta şi Cultura Bucureştiului) este o instituţie publică de cultură, aflată sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Înfiinţată în anul 1996, instituţia organizează proiecte şi programe cu caracter cultural şi educativ, prin care îşi propune promovarea şi stimularea vieţii culturale bucureştene în diverse domenii: teatru, muzică, arte vizuale, dans, expoziţii, producţie editorială.

ArCuB produce evenimente proprii, fiind în acelaşi timp deschis propunerilor de colaborare cu alte instituţii de cultură, cu organizaţii guvernamentale şi non guvernamentale, cu uniuni de creaţie şi artişti independenţi din ţară sau străinătate, implicarea sa fiind de natură financiară şi/ sau logistică.

Pana in acest moment, in anul 2007 ArCuB a realizat un număr mare de proiecte teatrale, spectacole, concerte realizate în colaborare cu diferite asociaţii, fundaţii culturale şi cu instituţii importante ale sistemul teatral (Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul de Operetă, Teatrul Tineretului Metropolis) şi cu Teatrul Luni de la GreenHours şi Teatrul ACT.

Persoane de contact:
Mădălina NegreaLiana Ceterchi
madalina.negrea@arcub.rolceterchi@yahoo.com
0728 100 209 0746 019 903

madalina.negrea@arcub.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/arcub-centrul-de-proiecte-culturale-primaria-municipiului-bucuresti/copilul-din-spatele-ochilor-un-text-cutremurator-intr-o-interpretare-de-exceptie