Lumină, întuneric şi umor britanic la ArCuB

BUCURESTI - 16 martie 2012

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Social

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti prezintă marţi 20 martie, de la ora 19.00, la Sala ArCuB, spectacolul Comedie pe întuneric de Peter Shaffer.

Lumină, întuneric şi umor britanic la ArCuB

Regia este semnată de Cristian Dumitru.Scenografia îi aparţine Ralucăi Ştefan Negoescu. Traducerea: Dorin Dron

În spectacol joacă: Anda Caropol, Cornel Ciupercescu, Viorel Comănici, Tiberiu Păun, Vlad Jipa, Viorica Bantaş, Cristina Florea.

Peter Shaffer este unul dintre cei mai importanţi dramaturgi britanici ai secolului XX. Câteva dintre creaţiile sale au fost ecranizate; printre acestea amintim: Equus (1977) şi Amadeus (1984), cu care a câştigat opt premii Oscar.

Scris în buna tradiţie a farsei, Comedie pe întuneric poate fi considerat unul dintre cele mai amuzante texte teatrale aparţinând celei de-a doua jumătăţi a secolului XX. La momentul scrierii sale şi a primei puneri în scenă, la Chichester Festival, în 1965, piesa a reprezentat o inovaţie semnificativă a limbajului teatral vestic, prin convenţiile scenice folosite. Noutatea, introdusă de Peter Shaffer în spaţiul dramaturgiei occidentale a acelui moment, este inspirată din vechiul teatru chinezesc şi se bazează pe inversarea semnificaţiilor luminii şi a întunericului.

O banală pană de curent produsă într-o seară de duminică de o importanţă vitală pentru protagonişti, deviază întreaga derulare a evenimentelor pregătite cu grijă şi migală de aceştia. Lucrurile nu decurg nici pe departe aşa cum fuseseră plănuite, fiindcă  întunericul care se lasă brusc peste personaje iar confuziile şi surprizele se ţin lanţ.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14).

Preţ: 35,00 lei (Categoria I) şi 26,50 lei (Categoria II).

Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ArCuB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15,90 lei

 Detalii pe www.arcub.ro, www.facebook.com/ArCuB