O săptămână a comediei la ArCuB

BUCURESTI - 2 martie 2012

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Social

În săptămâna 5 – 11 martie puteţi vedea la sala ArCuB:

 O săptămână a comediei la ArCuB

COMEDIE PE ÎNTUNERIC de Peter Shaffer

regia: Cristian Dumitru, scenografia: Raluca Ştefan - Negoescu

Marţi 6 martie, ora 19.00

Cu: Anda Caropol, Viorel Comănici, Cornel Ciupercescu, Tiberiu Păun, Cristina Florea, Vlad Jipa, Viorica Bantaş

O banală pană de curent produsă într-o seară de duminică de o importanţă vitală pentru protagonişti, deviază întreaga derulare a evenimentelor pregătite cu grijă şi migală de aceştia. Întunericul care se lasă brusc peste personaje, confuziile şi surprizele se ţin lanţ. O comedie inedită care ne reaminteşte, cu originalitate, că neprevăzutul ne pândeşte pe oricare dintre noi.

DOUĂ POVEŞTI DE AMOR după A. P. Cehov

regia: Mircea Cornişteanu, scenografia: Bogdan Spătaru

Sâmbătă 10 martie, ora 18.00

Cu: Cerasela Iosifescu, Silviu Biriş şi Ion Arcudeanu

Este vorba despre un spectacol-coupé foarte apreciat de public şi critică, format din două piese scurte, scrise de marele dramaturg rus. Ursul şi Cerere în căsătorie sunt cele două creaţii în care se dezvăluie complet şi abrupt spiritul slav, unde extremele fac casă bună. Într-o succesiune rapidă se trece de la ură la iubire, de la prietenie la duşmănie, de la înţelegere la ceartă.

 

« Mici bijuterii ale construcţiei dramatice, cele două piese într-un act produse de ArCuB sunt partituri în care geniul comic cehovian explorează cu voluptate natura surprinzătoare, şi totuşi mereu aceeaşi, a relaţiilor dintre bărbaţi şi femei. (…) Calitatea producţiei regizate de Mircea Cornişteanu se bazează pe cele două ingrediente de bază ale oricărui spectacol: un text genial şi actori pe măsura lui. »                                                    (Anca Ioniţă,Time out)                                                                                                    

 

CABINA ARTISTELOR de Arnost Goldflam, regia Alexandru Mâzgăreanu

Duminică 11 martie, ora 19.00

Premiera oficială în prezenţa dramaturgului şi a traducătorului

Cu: Coca Bloos, Roxana Ivanciu, Ioana Anastasia Anton, Alexandra Fasolă

 

O cabină mică - patru măsuțe, câteva scaune și un dulap plin de vise – e  locul unde se clădesc destinele a patru actrițe, locul unde se confesează, unde se ascultă, unde visele iau viaţă, unde se suferă,  unde se descătuşează conflicte, dar se leagă și prietenii, locul unde actriţele se pregătesc pentru a intra în scenă: Cabina Artistelor.

« Cabina artistelor este o nouă reușită a proiectelor ArCuB, ce propune întâlnirea cu generații de marcă ale vieții teatrale într-un spectacol care nu poate nemulțumi pe nimeni. Se încadrează în rândul evenimentelor plăcute ale teatrului.» 

                                                                                          (Ileana Lucaciu, Spectator)                      

 

Biletele pentru spectacolele noastre pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14) şi pot fi rezervate online pe www.arcub.ro .

 

Detalii pe www.arcub.ro  şi pe facebook.com/ArCuB