ORCHESTRA FORŢELOR AERIENE AMERICANE DIN EUROPA CONCERTEAZĂ LA BUCUREŞTI

BUCURESTI - 28 octombrie 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Centrul Cultural al Statelor Unite ale Americii, vă invită miercuri, 5 noiembrie 2008, ora 19, la sala ArCuB, la concertul Orchestrei Forţelor Aeriene Americane Staţionate în Europa (The U.S. Air Forces in Europe - USAFE)

Spectacolul va include piese celebre din musical-uri americane, muzică de dans irlandeză, muzică dance, piese compuse de Glenn Miller, dansuri tradiţionale armeneşti, muzică de fanfară, precum şi alte compoziţii.
Acest recital va încheia turneul pe care formaţia îl va susţine în România: artiştii vor concerta la Braşov (31 oct, la Cercul Militar), Galaţi (1 nov, la Teatrul Muzical), Brăila (2 nov, la Casa Tineretului) şi Bacău (3 nov, la Teatrul “George Bacovia”). Marţi, 4 noiembrie, trupa de jazz şi două cvartete ale USAFE vor cânta în cadrul emisiunii speciale realizată de TVR1 pentru Noaptea Alegerilor Americane.
Orchestra este compusă din 45 de membri, repartizaţi în diferite ansambluri (Concert Band, Check Six, Touch 'n Go, Ceremonial Band, Marching Band, Winds Aloft, Wings of Dixie, Five Star Brass, Clarinet Quartet) şi reprezintă U.S. Air Force la cel mai înalt nivel. Supranumiţi şi “Ambasadorii Muzicali ai Americii,” orchestra USAFE concertează anual în mai mult de 300 de reprezentaţii, având o tradiţie a spectacolelor de peste 60 de ani. A susţinut numeroase concerte în Europa, Asia de Sud Vest şi Africa, atât în faţa şefilor de stat, cât şi a publicului civil sau militar.

Fotografii şi detalii despre orchestră puteţi găsi la:
http://www.usafeuropeband.af.mil/aboutus/

Biletele, in valoare de 20 ron (preţ întreg) sau 15 ron (preţ redus) pot fi procurate de la casa de bilete ArCuB, str. Batişte nr. 14 (rezervări la tel. 021.319.26.90/91) sau prin reţeaua bilet.ro.


Vă aşteptăm!
Echipa ArCuB

Despre Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucuresti - ArCuB

Centrul de Proiecte Culturale ArCuB (Arta şi Cultura Bucureştiului) este o instituţie publică de cultură, aflată sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Înfiinţată în anul 1996, instituţia organizează proiecte şi programe cu caracter cultural şi educativ, prin care îşi propune promovarea şi stimularea vieţii culturale bucureştene în diverse domenii: teatru, muzică, arte vizuale, dans, expoziţii, producţie editorială.

ArCuB produce evenimente proprii, fiind în acelaşi timp deschis propunerilor de colaborare cu alte instituţii de cultură, cu organizaţii guvernamentale şi non guvernamentale, cu uniuni de creaţie şi artişti independenţi din ţară sau străinătate, implicarea sa fiind de natură financiară şi/ sau logistică.

Dintre evenimentele de marcă, devenite deja tradiţionale, organizate până acum în 2008 (în totalitate de către ArCuB sau în colaborare cu alte instituţii de cultură) menţionăm:

oConcertul de Paşti – Easter Proms of Delight la Ateneul Român
oFestivalul muzical Jazzy Spring
oFestivalul Internaţional de Teatru SHAKESPEARE
oPrima ediţie a Festivalul Internaţional de Teatru de stradă B-FIT in the Street!
oCişmigiul Copiilor (organizat de Ziua Internaţională a Copilului),
oStagiunea Muzicală Estivală
oFestivalul de Muzică Clasică VIENNA MUSIC FILM FESTIVAL
o Noaptea Albă/ Zilele Bucureştiului

Urmează în decursul acestui an şi alte manifestări precum:
oVIA CULTURA (a doua ediţie a acestui schimb cultural româno-italian)
oSărbătorirea Zilei Naţionale a României
oCred în Moş Crăciun (10 zile de manifestări dedicate tradiţionalelor sărbători de iarnă)
oRevelionul din Piaţa Universităţii.

Acestora li se adaugă un număr mare de proiecte teatrale, spectacole, concerte realizate în colaborare cu diferite asociaţii, fundaţii culturale şi cu instituţii importante ale sistemul teatral (Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul de Operetă, Teatrul Metropolis) şi cu Teatrul ACT sau Teatrul LUNI de la Greenhours.

Persoane de contact:

Mădălina Negrea 0752.444.564
Ani Ţigănaşu 0755.468.100
madalina.negrea@arcub.ro