POVESTE DE IARNA

BUCURESTI - 5 decembrie 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti - prezintă spectacolul de teatru IARNA de Evghenii Grişcoveţ, la Sala ArCuB, în data de 8 decembrie la ora 19:00 şi 15 decembrie, ora 19:30.


Evghenii Grişcoveţ – tânăr dramaturg şi actor rus contemporan, unul dintre cei mai citiţi şi montaţi autori în Rusia şi nu numai.

Despre textul piesei, regizoarea Eliza Bercu-Bodeanu spune că: “din multitudinea de texte moderne din toată lumea, care au posibilitatea să circule rapid peste tot, Grişcoveţ este o prezenţă specială şi surprinzătoare prin felul lui de a scrie. El nu inventează nimic ci doar ştie să readucă în memorie lucruri uimitor de simple, de multe ori neînsemnate, iar tu, interpret sau cititor, nu ai decât să le retrăieşti...“.

Pe scenă trei minunaţi actori, Ioana Abur, Vitalie Bantaş şi Ion Grosu, au de parcurs cu fiecare reprezentaţie un drum important pentru ei, pentru personajele lor, important pentru noi. Într-un decor imaculat creat de scenografa Sanda Mitache, acompaniaţi de efectele sonore realizate de muzicianul Radu Captari şi îndrumaţi cu pricepere de coregrafa Violeta Captari, piesa de teatru capătă emoţie şi metaforă.

Vă aşteptăm la o poveste de IARNĂ ce vă îndeamnă să vă amintiţi ce înseamnă regăsirea lucrurilor mărunte care ne răscolesc, care ne marchează şi ne construiesc viaţa.Biletele în valoare de 10,6 şi 5,3 lei pot fi procurate de la casa de bilete ArCuB, str. Batişte nr. 14 (rezervări la tel. 021.319.26.90/91)

Despre Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucuresti - ArCuB

Centrul de Proiecte Culturale ArCuB (Arta şi Cultura Bucureştiului) este o instituţie publică de cultură, aflată sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Înfiinţată în anul 1996, instituţia organizează proiecte şi programe cu caracter cultural şi educativ, prin care îşi propune promovarea şi stimularea vieţii culturale bucureştene în diverse domenii: teatru, muzică, arte vizuale, dans, expoziţii, producţie editorială.

ArCuB produce evenimente proprii, fiind în acelaşi timp deschis propunerilor de colaborare cu alte instituţii de cultură, cu organizaţii guvernamentale şi non guvernamentale, cu uniuni de creaţie şi artişti independenţi din ţară sau străinătate, implicarea sa fiind de natură financiară şi/ sau logistică.

Dintre evenimentele de marcă, devenite deja tradiţionale, organizate până acum în 2008 (în totalitate de către ArCuB sau în colaborare cu alte instituţii de cultură) menţionăm:

oConcertul de Paşti – Easter Proms of Delight la Ateneul Român
oFestivalul muzical Jazzy Spring
oFestivalul Internaţional de Teatru SHAKESPEARE
oPrima ediţie a Festivalul Internaţional de Teatru de stradă B-FIT in the Street!
oCişmigiul Copiilor (organizat de Ziua Internaţională a Copilului),
oStagiunea Muzicală Estivală
oFestivalul de Muzică Clasică VIENNA MUSIC FILM FESTIVAL
o Noaptea Albă/ Zilele Bucureştiului

Urmează în decursul acestui an şi alte manifestări precum:
oVIA CULTURA (a doua ediţie a acestui schimb cultural româno-italian)
oSărbătorirea Zilei Naţionale a României
oCred în Moş Crăciun (10 zile de manifestări dedicate tradiţionalelor sărbători de iarnă)
oRevelionul din Piaţa Universităţii.

Acestora li se adaugă un număr mare de proiecte teatrale, spectacole, concerte realizate în colaborare cu diferite asociaţii, fundaţii culturale şi cu instituţii importante ale sistemul teatral (Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul de Operetă, Teatrul Metropolis) şi cu Teatrul ACT sau Teatrul LUNI de la Greenhours.

Mădălina Negrea
PR ArCuB
0728 100 209
madalina.negrea@arcub.ro