Programul săptămânii 27 februarie – 4 martie la Sala ArCuB

BUCURESTI - 29 februarie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social

Săptămâna aceasta puteţi vedea la Sala ArCuB următoarele spectacole de teatru:

Programul săptămânii 27 februarie – 4 martie la Sala ArCuB

    MARFĂ VIE, regia: Dragoş Câmpan

Joi 1 martie, ora 19.00

Cu: Ana Covalciuc, Tudor Smoleanu, Florin Busuioc, Casandra Topologeanu, Cristina Giurgea

Nuvela Marfă vie scrisă de Anton Pavlovici Cehov este reprezentativă pentru universul marelui dramaturg, în care regăsim: melancolie, plictiseală, blazare, emotivitate şi vulnerabilitate… Spectacolul este incitant, cu răsturnări spectaculoase de situaţie şi cu partituri tragi-comice, pe care actorii le valorifică la maximum.

Nu rataţi întâlnirea cu Cehov şi o echipă de artişti valoroşi. Natura umană, în ipostazele surprinse de ei, dezvăluie profunzimi contradictorii.

 

    Cină cu prieteni, regia: Claudiu Goga

Sâmbătă 3 martie, ora 19.00

Cu: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Sălăgean, Marius Cordoş

Timp de 12 ani, Gabe şi Karen, au petrecut vacanţe şi week-end-uri împreună cu Tom şi Beth; s-au invitat reciproc la nenumărate cine, şi-au crescut copii, şi-au împărtăşit experienţele de viaţă ca nişte adevăraţi prieteni, aşteptându-se ”să se îngraşe şi să îmbătrânescă împreună”. Un fapt surprinzător le dă viaţa peste cap. Acesta reprezintă un şoc cu efecte neaşteptate pentru ambele cupluri şi, în egală măsură, un prilej al unor reflecţii despre dragoste şi căsnicie, despre natura relaţiilor umane…

 

« Nimic nu îi scapă lui Claudiu Goga şi pare inepuizabil în ceea ce le povesteşte actorilor despre viaţă, despre noi, despre inerţie şi distrucţie, despre îndepărtarea din cuplu. Umorul piesei, al fiecărei replici, hazul benzilor desenate introduse de scenografa Lia Dogaru cu multă iscusinţă, un element vizual ca un contrapunct, ca o radiografie, forma muzicală a construcţiei sînt elementele unei comedii de succes.» 

                              (Marina Constantinescu, România Literară)                       

 

    O noapte furtunoasă, regia: Teodora Câmpineanu

Duminică 4 martie, ora 19.00

Cu: Nicolae Urs, Alexandru Georgescu, Vlad Zamfirescu, Simona Popescu, Silviu Biriş, Luminiţa Erga, Alina Berzunţeanu

O montare clasică, în care umorul textului, iscusinţa regizoarei şi talentul îndrăgiţilor interpreţi se îngemănează în modul cel mai fericit cu putinţă.

 

« Un Caragiale proaspăt, plin de umor, direct, susţinut replică de replică prin talentul şi inteligenţa interpreţilor. »                                          (Florica Ichim, România Liberă)

 

« Acea senzaţie de prospeţime şi tinereţea de spirit a reprezentaţiei, iscusinţa şi discreţia cu care e sugerată complicitatea din jurul triunghiului conjugal, contrapunctul spectacular dintre abisurile sentimentale ale Vetei şi exaltarea Ziţei, jocul viu colorat, de un umor debordant al interpreţilor, reprezintă câteva dintre argumentele care personalizează acest spectacol, şi conduc la binemeritatul lui succes de public. »                          (Ion Parhon, România Liberă)

 

 

Biletele pentru spectacolele noastre pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14) şi pot fi rezervate online pe www.arcub.ro .

 

Detalii pe www.arcub.ro  şi pe facebook.com/ArCuB