Ultima stea a Nopţii Albe mai străluceşte încă!

BUCURESTI - 24 septembrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Una dintre surprizele care au avut mare succes în cadrul Nopţii Albe,
instalaţia LUMINARIUM mai rămâne deschisă încă o zi!

Vă aşteptăm marţi 25 septembrie (între orele 10:00 – 16:00) să vă bucuraţi de o experienţă unică în Piaţa Constituţiei.

Asemănată cu o catedrală de aer, LUMINARIUM, îndrăzneaţa construcţie de plastic şi cauciuc ce acoperă o suprafaţă de 1200 m² - un proiect al companiei engleze Architects of Air- este un labirint de lumină şi culoare, o instalaţie tunel în care vizitatorii se simt ca în interiorul unui caleidoscop. Atmosfera calmă din interior se schimbă în funcţie de vreme iar întreaga experienţă este strâns legată şi de ceilalti vizitatori prin modul în care aceştia reacţionează sub influenţa Luminarium – ului.

Construcţia este accesibilă şi persoanelor cu dizabilităţi fizice, ceea ce oferă o mai mare deschidere în rândul vizitatorilor pentru această experienţă. Este gândită pentru a permite celor care intră o incursiune nelimitată ca timp, fără încălţăminte şi bagaje: o dată intraţi aceştia sunt invitaţi să exploreze, să se aşeze relaxaţi în camerele instalaţiei pentru a se bucura de ineditul structurii. Copii nu sunt admişi neînsoţiţi de un adult.

LUMINARIUM s-a demonstrat a fi un puternic magnet pentru implicarea comunităţii în artă (familiile sunt atrase de o astfel de experienţă) fiind, datorită atmosferei create, o posibilă locaţie pentru o gamă variată de acte artistice.

The Times of London si Time-Out Magazine au apreciat inedita structură drept „cel mai elaborat şi strălucitor castel pe care l-aţi văzut vreaodată. Gandiţi-vă că este artă vizuală în care poţi să păşeşti, la propriu. Un loc de răgaz, de reîncărcare sau ambele”

Biletele se pot procura numai de la intrare. Pretul acestora este de 5,25 lei.

Despre Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucuresti - ArCuB

Primăria Municipiului Bucureşti a organizat prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale, între 22 şi 23 septembrie 2007, întâia NOAPTE ALBĂ a Bucureştiului.

Formatul sărbătorii nocturne a capitalei se înscrie într-un circuit cultural mult aclamat de europeni în ultimii 6 ani: Clubul European al Nopţilor Albe (din care fac parte Paris, Roma, Bruxelles, Madrid şi Riga). În acest an Bucureştiul a fost invitat să se alăture acestei iniţiative.

În 2007 Noaptea Albă a Bucureştiului s-a desfăşurat în zona Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei – cheiul Dâmboviţei, începând de sâmbătă, 22 septembrie, la ora 18.00 până în dimineaţa zilei de duminică, 23 septembrie, la ora 04.00.

În această Noapte Albă sute de mii de bucureşteni s-au bucurat de o bogată ofertă culturală:
•concerte în aer liber (recitaluri ale formaţiilor Proconsul şi Zdob şi Zdub)
•moment In memoriam Luciano Pavarotti
•artificii
•grafitti cu 17 artişti din Germania, Bulgaria, Ungaria şi România – demonstraţii, concurs, expoziţie şi Space Painting.
•spectacole de stradă (ARTI PER VIA - o paradă a meştesugarilor italiani,acrobaţii ale grupului xtREme, experienţe teatrale inedite cu Compania Malabar şi o exlozie de culori provocată de personajele trupei de teatru Saltimbanco Italiano care a semnat producţia pentru Vertical Concert, Puppets Parade şi Carnival Show), artă multimedia (râul Dâmboviţa a strălucit în proiecţii de lasere şi lumini pe un ecran plutitor, Palatul Parlamentului a fost învăluit în proiecţii video iar Piaţa Constituţiei a găzduit Luminarium, o structură gonflabilă compusă din labirinturi şi tunele de lumină şi culoare.
•teatre, galerii şi muzee din capitală şi-au ţinut porţile deschise până în zori.

Mădălina Negrea
PR ARCuB

madalina.negrea@arcub.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/arcub-centrul-de-proiecte-culturale-primaria-municipiului-bucuresti/ultima-stea-a-noptii-albe-mai-straluceste-inca