Campionatul Regional de Dezbateri Academice ARDOR & ELSA, sustinut de Musat si Asociatii

BUCURESTI - 6 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR), in colaborare cu European Law Student Association (ELSA) are placerea sa anunte a 11-a editie a Competitiei Regionale de Dezbateri Academice pentru Studenti – Muntenia 2009, care se desfasoara intre 7 si 8 noiembrie la Palatul Facultatii de Drept din Bucuresti. Competitia reprezinta o relansare a miscarii de dezbateri studentesti din Bucuresti si va reuni 23 de echipe din Facultatea de Drept, Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative, Facultatea de Stiinte Politice, Academia de Studii Economice, Facultatea de Psihologie, Facultatea de Matematica, Facultatea de Teatru si Facultatea de Medicina.

Campionatul Regional de Dezbateri Academice ARDOR & ELSA, sustinut de Musat si Asociatii

Finala Competitiei se va juca in Amfiteatrul 1 pe 8 noiembrie de la ora 16.00, iar dupa decernarea premiilor, ARDOR va anunta programul de traininguri de argumentare si oratorie pentru cluburile de studenti in anul universitar 2009-2010.

Despre Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică

Dezbaterile se desfasoara in formatul American Parliamentary. Acesta este unul dintre cele mai rafinate si mai spectaculoase formate utilizate in lumea academica, fiind inspirat din sesiunile de dezbateri din Parlamentul Britanic si folosit in sute de licee si universitati din America, Marea Britanie si Canada. Dezbaterile in formatul American Parliamentary incurajeaza analiza argumentelor, dar pun accent si pe abilitatile oratorice, astfel incat pot fi apreciate ca un adevarat spectacol nu doar de arbitrii care urmaresc acordarea verdictului, ci si de publicul larg.


Emanuel Beteringhe
Presedinte ARDOR Muntenia
0721272422
www.ardor-deb.ro
office.ardor@gmail.com