Despre « buna folosinta a mass-media» in conferintele ARDOR la Bucuresti si Slobozia

BUCURESTI - 22 mai 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica alaturi de partenerii sai incheie seria de conferinte civice de anul acesta cu doua dezbateri despre mass-media, la Bucuresti si Slobozia. „Ar trebui introduse reglementari pentru ca posturile comerciale de televiziune sa aiba responsabilitati educative fata de public?” si „Dau noile media mai multa putere cetateanului modern?” se intreaba elevii alaturi de invitati sambata 23 mai ora 10 la Colegiul National „I.L. Caragiale” din Bucuresti si joi 28 mai ora 13 la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Slobozia.

Despre « buna folosinta a mass-media» in conferintele ARDOR la Bucuresti si Slobozia

Proiectul „Despre buna folosinta a democratiei” a aparut din convingerea ca o societate nu poate fi democratica fara participare si dezbateri pe teme de interes public. Alaturi de partenerii Asociatia Pro Democratia si Centrul Ratiu pentru democratie, organizatorii invita lunar in licee din Romania membri activi si cu autoritate ai societatii civile/academice, intr-un efort comun de solidarizare intre scoala romaneasca si societatea civila. Vin alaturi de noi la Bucuresti Dan Tapalaga si Gelu Trandafir iar la Slobozia Cristian Ghinea si Lucian Popescu. Vom vorbi despre responsabilitati si bani publici, dar si despre Twitter, bloguri si impactul mass-media in vremuri moderne si tehnologizate.

Despre Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică

Informatii suplimentare si transcrierile conferintelor pe www.conferintelecivice.ro. Proiectul este la a treia editie in 2008 - iunie 2009. Ne sustin in acest demers Fundatia Familiei Ratiu, Agentia de consultanta Selenis si Compania SIVECO Romania, Hotnews.ro, Idei in Dialog si Cotidianul.

Raluca Bogdan
PR coordonator Conferintele Civice
Tel.0763654950
office.ardor@gmail.com