Arendas

Definitie Arendas

Cel ce ia in arenda. Calitatea de arendas o poate avea orice persoana fizica, daca este cetatean roman, indiferent daca are domiciliul in tara sau in strainatate (art.3 alin.1 din legea arendarii nr.16/1994, modificata), dar care trebuie sa aiba pregatire de specialitate agricola, practica agricola sau un atestat de cunostinte agricole si sa prezinte garantiile solicitate de arendatori (art.3 alin.2). De asemenea, poate avea calitatea de arendas si orice persoana juridica romana, cu sediul in Romania (inclusiv cele cu capital partial sau integral strain), dar care trebuie sa aiba ca obiect de activitate exploatarea bunurilor agricole si sa prezinte garantiile solicitate de arendator (art.3 alin.3 si urm). Nu pot avea calitatea de arendasi functionarii publici si salariatii din conducerile administrative ale regiilor autonome cu profil agricol, ale institutelor si statiunilor de cercetare si productie agricola, ale societatilor comerciale agricole pe actiuni si ale altor unitati care au in patrimoniu sau in administrare terenuri agricole proprietate de stat (art.18).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Arendas? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Arendas.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Arendas. Definitiile termenilor despre Arendas cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Arendas, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Arendas.