AROBS a inaugurat noul sediu din Cluj-Napoca

Cluj-Napoca - 28 octombrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

AROBS Transilvania Software, cunoscut dezvoltator de soluţii software pentru aplicaţii mobile, soluţii software în regim de outsourcing şi distribuitor de sisteme de navigaţie GPS, anunţă inaugurarea oficială a noului sediu din Cluj-Napoca, o investiţie estimată la 1 milion euro.

Inaugurarea acestui sediu reprezintă o etapă importantă în strategia de dezvoltare a companiei pentru următorii ani, strategie care vizează pe langă consolidarea poziţiei pe piaţa naţională a dezvoltatorilor de soluţii software şi extinderea ei la nivel internaţional.

Noul sediu AROBS este situat într-un cartier rezidenţial al Clujului, aproape de centrul oraşului, ocupând o suprafaţă de 1000 mp. ”Condiţiile de muncă la standarde înalte, creşterea semnificativă a spaţiului alocat birourilor şi ambianţa oferită angajaţilor în noul sediu, vor impulsiona cu siguranţă pe viitor, atât creativitatea, cât şi productivitatea în cadrul companiei, două elemente absolut necesare dezvoltării unui producător de soluţii IT pe o piaţa dominată de distribuitorii de tehnologie”, a declarat domnul Voicu Oprean, Director General al AROBS Transilvania Software.

Compania are în prezent peste 150 de angajaţi, numărul lor urmând să ajungă la 180 până la sfârşitul anului, completând astfel o echipă competitivă, puternic înclinată spre inovaţie, alcătuită din tineri specialişti din domeniul IT, vânzări, marketing, financiar-contabil şi resurse umane.

Dezvoltarea excepţională din ultimii ani a trimis AROBS Transilvania Software direct în topul primelor cinci companii din clasamentul Deloitte Central Europe FAST 50 pe 2008, un top al companiilor de tehnologie cu cel mai accelerat ritm de creştere din Europa Centrală şi de Est, marcând astfel o premieră în istoria FAST 50, clasament aflat la a noua ediţie.

“Clasarea pe unul din locurile fruntaşe din acest top indică nu doar potenţialul industriei româneşti de IT, cât şi forţa pieţei clujene şi meritul companiilor locale care reuşesc să se impună într-un mediu influenţat masiv de globalizare, de investiţiile majore realizate în România de către mari nume internaţionale care activează în domeniul IT&C”, a mai declarat domul Voicu Oprean.

La inaugurarea noului sediu au participat Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, domnul Karoly Borbely, reprezentanţi ai oficialităţilor locale, Mihai Leu, pilot de raliu şi fost campion mondial la box, parteneri de afaceri şi clienţi AROBS, ziarişti din presa scrisă şi audiovizuală.

Despre ARoBS Transilvania Software

AROBS Transilvania Software a fost fondată în 1998, având sediul principal la Cluj-Napoca şi un birou operaţional la Bucureşti. Firma şi-a început activitatea cu dezvoltarea de produse în regim de outsourcing pentru companii importante din Europa de Vest şi Statele Unite ale Americii. Fructificând experienţa dobândită pe parcursul colaborărilor avute cu firme străine de prestigiu, AROBS a dezvoltat o serie de soluţii soft pentru piaţa românească: soluţia pentru automatizarea forţei de vânzări (SFA) pe PALM şi PDA-uri (Optimall by AROBS), sisteme de localizare şi monitorizare a parcurilor auto prin GPS/GPRS (TrackGPS) şi aplicaţii pentru agenţii de turism (ATOS/ABOS). Numărul clienţilor care folosesc aceste soluţii se ridică în prezent la peste 300 la nivel naţional.

În martie 2006, AROBS şi-a diversificat profilul activităţilor prin iniţierea unei noi linii de business, devenind distribuitor national de sisteme complete de navigaţie GPS şi smartphone-uri cu GPS. Ca urmare a cererii existente pe piaţă şi din dorinţa de a oferi soluţii inovatoare clienţilor săi, în aprilie 2008, AROBS a lansat Smailo, primul brand românesc de sisteme de navigaţie.

Împreună, cele 3 linii de business ale companiei, dezvoltarea de soluţii software în regim outsourcing, soluţiile destinate pieţei interne şi distribuţia de sisteme de navigaţie, au contribuit semnificativ la creşterea cifrei de afaceri cu peste 50% pentru primul semestru al anului 2008, creşterea estimată pentru întreg anul fiind de 100% faţa de 2007.

Camelia Iuşan-Cociş
Marketing Manager
camelia.iusan@arobs.com
marketing@arobs.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/arobs-transilvania-software/arobs-a-inaugurat-noul-sediu-din-cluj-napoca