AROBS se mentine in topul celor mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrala

Cluj-Napoca - 22 octombrie 2010

Comunicat tip General in IT&C

AROBS Transilvania Software, cunoscut dezvoltator de soluţii software pentru aplicaţii mobile, soluţii software în regim de outsourcing şi distribuitor de sisteme de navigaţie GPS, se mentine in topul celor mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrala.

Potrivit topului Technology FAST 50 Central Europe realizat de compania de consultanta Deloitte, AROBS ocupa locul 13 cu o rata de crestere de 831%. Deja veterana a acestui top Deloitte, AROBS se afla la a treia includere pe lista companiilor cu cea mai spectaculoasa crestere in ultimii 5 ani, repetand performantele din 2008 (locul 5) si 2009 (locul 8).

Cu o cultura organizationala care pune accent pe succesul clientilor, inovatie si responsabilitate, AROBS a crescut de la o afacere start-up cu cativa angajati la o companie globala cu peste 190 de specialisti, 2 sedii in Romania (Cluj şi Bucureşti) si o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro. Dezvoltarea din aceasta perioada a implicat cresterea ponderii proiectelor realizate pe piata locala in totalul activitatilor firmei, dar si pastrarea unui echilibru cu piata externa in ceea ce priveste serviciile de outsourcing. AROBS activeaza pe trei segmente de business diferite (aplicatii software pentru piata interna, solutii software pentru piata externa si distributia de sisteme de navigatie si smartphone-uri cu GPS).

'Cresterea inregistrata in al 3-lea an consecutiv si prezenta in Topul Deloitte FAST 50 se datoreaza unui efort sustinut de achizitie de clienti noi dar si o grija continua fata de nevoile pietei din Romania pe fondul unei situatii dificile dar axata tot mai mult pe reducerea costurilor. Datorita pozitionarii bune ca raport calitate-pret, solutiile AROBS au convins iar solutia de monitorizare parc auto a avut un aport determinant la cresterea din anul 2009. Brandul Smailo- Sisteme de navigatie GPS a ajuns brandul numarul 2 din Romania si primul brand autohton. Conform GFK, unul din 2 sisteme de navigatie din Romania este distribuit de AROBS, in portofoliul de produse aflandu-se si dispozitive Mio.”, a declarat Voicu Oprean, Director General si fondator al AROBS.

Aflat la a 11-a ediție, Deloitte Europa Centrală Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, în baza ratei de creștere a veniturilor din ultimii cinci ani (2005 – 2009). De asemenea, companiile trebuie să dețină proprietate intelectuală care contribuie semnificativ la veniturile operaționale; sau să dedice o parte substanțială din venituri pentru cercetare și dezvoltare de tehnologie.

Despre ARoBS Transilvania Software

AROBS este o firmă specializată în dezvoltarea de soluţii software de nişă în domeniul GPS. În anul 2008, AROBS a lansat în calitate de distribuitor naţional de sisteme de navigaţie prin GPS propriul brand de sisteme de navigaţie, Smailo (www.smailo.ro). Soluţia de localizare flote auto TrackGPS (www.trackgps.ro) este una dintre cele mai performante şi prezente soluţii de localizare GPS din România, peste 500 de firme şi circa 10.000 de maşini folosind aceasta soluţie.Totodată, soluţiile de SFA şi CRM pe terminale mobile completează baza de clienţi, peste 150 de firme din România folosind aceste soluţii de eficientizare a vânzărilor.
AROBS Marketing Department
Tel. 0264.406700
marketing@arobs.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/arobs-transilvania-software/arobs-se-mentine-in-topul-celor-mai-dinamice-companii-de-tehnologie-din-europa-centrala