Curs “SANATATEA SI SECURITATEA MUNCII IN INSTITUTIILE SANITARE” in cadrul Programului de Educatie Medicala Continua, acreditat de Colegiul Medicilor din Romania cu 34 credite, organizat de ARSSM, Bucuresti, 20 Februarie 2013

BUCURESTI - 8 februarie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Sanatate, Farmaceutic

Acest curs vizeaza reducerea riscurilor de expunere a personalului medical din institutiile sanitare si crearea unui mediu de lucru mai sanatos si sigur. Urmarim crearea unei culturi de sanatate si securitate in munca in institutiile sanitare.

Curs “SANATATEA SI SECURITATEA MUNCII IN INSTITUTIILE SANITARE” in cadrul Programului de Educatie Medicala Continua, acreditat de Colegiul Medicilor din Romania cu 34 credite, organizat de ARSSM, Bucuresti, 20 Februarie 2013

Din 20 februarie 2013, Asociatia Romana pentru Securitate si Sanatate in munca organizeaza grupe pentru cursul cu tema Sanatatea si Securitatea Muncii in Institutiile Sanitare.

De ce securitate si sanatate in institutiile sanitare?

Sectorul sanitar la nivel mondial, este unul din sectoarele de activitate cu o dezvoltare foarte rapida. Problematica sanatatii si securitatii in munca in acest sector se diversifica in continuu odata cu modificarea conditiilor de munca, datorita progresului tehnologic si restructurarii activitatii in sistemele de sanatate ale diferitelor tari.

Mai mult decat atat, securitatea si sanatatea din institutiile de sanatate nu vizeaza numai personalul medical, ci si pacientii care sunt tratati in aceste institutii.

Personalul medical se confrunta cu o gama larga de riscuri de imbolnavire si accidentare la locul de munca, cum ar fi: intepari accidentale cu instrumentarul folosit, afectiuni ale coloanei dorsolombare, alergia la latex, stres si violenta la locul de munca.

Desi este posibila reducerea riscurilor de expunere a personalului medical din institutiile sanitare, conform studiilor statistice realizate la nivel mondial in ultimii 10 ani, acestia se confrunta totusi cu cresterea numarului de imbolnaviri profesionale si accidente la locul de munca.

In consecinta, apare necesitatea obiectiva de formare a unei culturi de sanatate si securitate in munca  in institutiile sanitare.

Cat dureaza?

Programul de formare profesionala se va desfasura lunar,  pe parcursul a 8 zile (5 ore/zi)  cu un numar total de 40 ore.

Mai multe informatii despre acest curs (modulele cursului, perioadele de organizare) gasiti aici: http://www.arssm.ro/index.php/component/content/article/207

Locul de desfasure a cursului: Piata Walter Maracineanu nr 1-3, parter camera 28-30, sector 1, Bucuresti

(Daca grupa de cursanti apartine aceleiasi institutii sanitare, programul se poate desfasura la sediul acesteia)

Numar de locuri / curs:  25

Taxa de participare: 400 RON/cursant

Informatii si inscrieri:  DR.  BOTA   DIANA

Tel: 0725095043  Fax: 031. 4167.830  Email: bota_n_diana@yahoo.com

 

 

Despre ARSSM

Despre Asociatia Romana de Securitate si Sanatate in Munca

Infiintata in 2005, Asociatia Romana pentru Securitate si Sanatate in Munca este o organizatie non-guvernamentala si non-profit, de drept privat, care reuneste specialisti in domeniul securitatii si sanatatii in munca. ARSSM este partenerul dumneavoastra pentru a va sprijini eforturile tehnice, organizatorice si financiare, de a interveni cu hotarare in procesul de prevenire a riscurilor si a crea un mediu de munca mai sigur si mai sanatos prin diferite mijloace ca de exemplu centrul de formare profesionala continua al ARSSM.
ARSSM este partenerul dumneavoastra pentru a va sprijini eforturile tehnice, organizatorice si financiare, de a interveni cu hotarare in procesul de prevenire a riscurilor si a crea un mediu de munca mai sigur si mai sanatos.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/arssm/curs-sanatatea-si-securitatea-muncii-in-institutiile-sanitare-in-cadrul-programului-de-educatie-medicala-continua-acreditat-de-colegiul-medicilor-din-romania-cu-34-credite-organizat-de-arssm-bucuresti-20-februarie-2013