Mici sau mari, dar sanatosi in comunitate

BUCURESTI - 24 septembrie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate

Toamna, 30% dintre copii se confrunta cu o forma de raceala sau gripa. 2 din 10 adulti prezinta la randul lor risc de imbolnavire. Iar acum, in plin val patru al pandemiei de SARS-CoV-2, pericolul e si mai mare. Unde mai pui ca s-au redeschis scolile si gradinitele, iar copiii au reintrat in colectivitate! Ce poti face ca sa te protejezi? Cum iti sustii mai bine imunitatea ta si a copilului tau? Ce solutii ai la indemana ca sa lupti cu cele peste 200 de virusuri responsabile de episoadele de raceala si gripa la copii, mai dese acum la inceput de sezon rece?

STRADA Romania

STRADA Romania

”Pentru frecventarea colectivitatii si pentru rutina impusa de aceasta, organismul copiiilor trebuie pregatit atat pe plan fizic, cat si imunitar, mental si emotional”, spune dr Cezarina Matei, medic de familie cu competente in pediatrie.

”Starea de sanatate a copiilor se mentine cu obiceiuri sanatoase, respectarea masurilor de igiena, odihna suficienta, activitate fizica, o alimentatie echilibrata si intarirea sistemului imunitar pentru a putea face fata provocarilor reprezentate de virusurile si bacteriile cu care se pot intalni”, adauga specialistul.

Gripa este o boala respiratorie contagioasa cauzata de infectia cu un virus gripal. In Europa, gripa apare in fiecare iarna, in epidemii regulate, care sunt asociate cu rate mari de spitalizare. De aceea, e musai sa va faceti plinul cu imunitate.

”Gura si nasul sunt poarta de intrare a virusurilor in corp, asa ca e nevoie sa fim cu bagare de sema ca sa ne protejam, sa ne spalam des pe maini, sa curatam des nasul copiilor de mucozitati. Un alt detaliu important de care sa tinem cont este sa nu cream un mediu propice dezvoltarii germenilor si virusurile care patrund prin nas sau gura, aluneca in gat si de acolo incep sa se multiplice. Ce putem face? Inainte de iesirea din casa, putem miza pe ViruProtect STADA, un spray care inactiveaza virusurile, nepermitandu-le multiplicarea. Actioneaza prin captarea si deshidratarea virusurilor, realizata de glicerol, si prin dizolvarea membranei proteice, realizata de enzima numita tripsina, ce se afla in compozitia produsului”, ne sfatuieste medicul Cezarina Matei.

 Cum actioneaza ViruProtect STADA?

Gratie formulei sale unice, care combina glicerolul (ingredientul care formeaza o bariera ce capteaza virusurile si calmeaza mucoasa inflamata) si tripsina (enzima naturala care dezactiveaza virusurile si impiedica multiplicarea acestora), spray-ul oral ViruProtect STADA blocheaza, dezactiveaza si protejeaza copiii si adultii impotriva celor mai frecvente virusuri de raceala si gripa. Bariera creata de ViruProtect STADA protejeaza cavitatea bucala si gatul, acolo unde se multiplica cele mai periculoase virusuri, impiedicand infectarea cailor respiratorii inferioare. 

Si nu uita: ViruProtect STADA dezactiveaza cele mai frecvente virusuri de raceala si gripa, intre care Rhinovirus, Virus gripal uman de tip A, Coronavirus uman, Virus Respirator Sincitial, Adenovirus, reducand cu pana la 99,9% incarcatura lor virala. Folosirea ViruProtect STADA este benefica, asigurand protectie impotriva virusurilor mai ales acum, in plina pandemie.

Sustine imunitatea copiilor

Un rol important in sustinerea imunitatii il au mineralele cum este Zincul si vitaminele C, D, B si E, plus  anumite plante cu efect imunomodulator. Printre produsele care ajuta la  mentinerea unei bune rezistente in fata germenilor se afla si indragitii Minimartieni. Acestia se gasesc  fie sub forma de jeleuri, fie sub forma de comprimate masticabile sau sirop si sunt usor acceptate de catre copii. Atuul lor? Pe langa vitamine si minerale, ele contin fie echinaceea, cu rol imunomodulator (pot scadea incidenta virozelor), fie betaglucani (polizaharide cu rol important in sustinerea sistemului imunitar), fie maces cu efect antiinflamator si antioxidant. 

De asemenea, exista si o forma de Minimartieni (Minimartieni ProImun Acut) pentru situatia acuta in care s-a instalat deja raceala, acesta formula fiind imbogatita cu inulina, galacto-oligozaharide si soc. 

Alege sa previi

”In ultimii ani, se vorbeste din ce in ce mai mult despre preventie si despre importanta ei. Este intelept sa intelegem ca este mult mai sanatos sa prevenim, sa protejam organismul decat sa il tratam”, puncteaza dr Matei. ”Sportul, odihna suficienta, contactul cu natura nepoluata, alimentatia corecta si echilibrata, evitarea stresului, mentinerea bunei dispozitii ne ajuta sa ne pastram organismul sanatos. In aceasta perioada, suntem mai predispusi la a contacta virusuri cu poarta de intrare respiratorie. Pentru a ne proteja, putem folosi inainte de a ne expune la contactul cu alte persoane un spray care inactiveaza virusurile, nepermitandu-le multiplicarea. Sugestia noastra? ViruProtect STADA, cu actiune locala, care trebuie pulverizat in cavitatea bucala si in gat”, conchide specialistul.

“Promisiunea STADA este sa avem grija de sanatatea oamenilor, atat acum, cat si in viitor. Si cum copiii reprezinta viitorul nostru, sanatatea lor este pe primul plan. Acum, odata cu reintrarea in colectivitate, ne bucuram sa le punem la dispozitie produse din indragita si binecunoscuta gama Minimartieni, pentru sustinerea imunitatii. Pentru protectia impotriva virusurilor de raceala si gripa, propunerea noastra este ViruProtect STADA, inovatia absoluta lansata la inceputul acestui an, cu studii care confirma dezactivarea cu peste 99% a principalelor virusuri de raceala si gripa*”, spune Camelia Cristolovean, Group Brand Manager STADA.

Despre STADA Romania

STADA Romania este parte integranta a grupului STADA Arzneimittel AG si este prezenta pe piata din Romania din anul 1997 prin Stada M&D SRL si Stada Hemofarm SRL (laborator specializat in testarea produselor pentru companiile grupului Stada, la nivel global). STADA are un portofoliu variat de produse, oferind pacientilor atat medicamente inovative si generice, medicamente fara prescriptie medicala, produse farmaceutice specializate (biosimilare), cat si produse CHC (Customer Health Care). Anul 2020 a reprezentat un an al transformarilor pentru STADA Romania, focusul principal fiind integrarea operatiunilor locale ale Walmark Romania, tranzactie ce a avut loc la nivel global la finele lui 2019 si a fost aprobata local de Consiliul Concurentei pe data de 19.02.2020.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/art-safari2/mici-sau-mari-dar-sanatosi-in-comunitate