Criolipoliza – cea mai eficientă metodă noninvazivă de slăbire localizată 2022

BUCURESTI - 24 mai 2022

Comunicat tip General in Sanatate

Când ai nevoie de ajutor în lupta împotriva kilogramelor în plus, în afară de alimentația sănătoasă și exercițiile fizice, merită să fii atentă la posibilitățile medicinei estetice moderne. Criolipoliza este o procedură care ”îngheață” celulele adipoase și îți permite să scapi de câțiva centimetri în plus.

artist-touch.ro

artist-touch.ro

Ce este criolipoliza?

Mecanismul procedurii de criolipoliza  funcționează eficient deoarece folosește sensibilitatea adipocitelor (celulele adipoase) la temperaturi scăzute. Frigul determină o reacție inflamatorie în zona de tratament, inițiind astfel procesul de apoptoză celulară (moartea celulară programată). În acest fel, stratul de grăsime este redus treptat. Tratamentul cu criolipoliză poate fi împărțit în mai multe etape.

Care sunt etapele procedurii de criolipoliză?

Protecția zonei de tratament

Pentru a evita eventualele leziuni ale epidermei și dermei, precum și ale țesuturilor din jur, o temperatură scăzută este transmisă printr-o membrană specială care conține o substanță (de obicei glicerol) care protejează celulele cu conținut ridicat de apă de îngheț. 

Mai mult, această substanță are un efect protector asupra pielii care este expusă la deteriorare în timpul celei de-a doua etape a tratamentului.

Aspirarea unui pliu cutanat

A doua etapă a criolipolizei constă în aspirarea țesutului subcutanat de către dispozitiv. În acest fel, țesutul adipos este izolat de alte țesuturi, făcând tratamentul mai eficient și mai sigur. Efectul de vid rezultat, după aspirare, face ca vasele să se îngusteze și astfel scade temperatura zonei de tratament.

Schimbarea bruscă activează moartea programată a celulelor adipoase. Aspirația contribuie la neocolageneza, adică la producerea de colagen. Acest lucru permite pielii să rămână fermă., de aceea dacă vei căuta criolipoliză păreri, toate vor fi în favoarea realizării acestei proceduri. 

Răcirea

Adipocitele sunt printre cele mai sensibile celule la frig din corpul uman. Acest lucru se datorează faptului că celulele adipoase conțin o mulțime de trigliceride care cristalizează la aproximativ 10 ° C. Aparatul pentru criolipoliză, după aspirare, răcește țesutul cutanat cu țesutul adipos timp de aproximativ 45-60 de minute.

După îndepărtarea dispozitivului, pielea poate fi roșie timp de câteva ore. În plus, pot fi resimțite ușoare tulburări senzoriale în zona de tratament, care de obicei dispar în câteva zile după tratament.

Moartea celulelor adipoase

Ca urmare a răcirii și cristalizării trigliceridelor, este activată moartea programată a celulelor adipoase. Cu toate acestea, apoptoza nu afectează celulele și țesuturile din jurul zonei de tratament. 

Îndepărtarea celulelor adipoase deteriorate din organism

După criolipoliză, celulele adipoase moarte trebuie eliminate eficient din organism de către sistemul limfatic. 

Este criolipoliza eficientă?

Studiile arată că această procedură este extrem de eficientă - reduce efectiv numărul de celule adipoase prin apoptoză și, astfel, reduce grăsimea corporală pe termen lung. În plus, criolipoliza preț este mic, dacă se iau în calcul numeroasele beneficii. 

 Este un suport foarte bun pentru o dietă de reducere adecvată, echilibrată, precum și pentru exerciții fizice de întărire a întregului organism.