Grupul BCR și Arval România au agreat un acord pentru preluarea unei părți din activitatea de leasing operațional a BCR Fleet Management

BUCURESTI - 6 iunie 2022

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

București, 6 Iunie 2022 – Grupul BCR și Arval România au semnat un acord pentru transferul unei părți din activitatea de leasing operațional a BCR Fleet Management.

București, 6 Iunie 2022 – Grupul BCR și Arval România au semnat un acord pentru transferul unei părți din activitatea de leasing operațional a BCR Fleet Management.

Acordul a fost încheiat săptamana trecută, iar finalizarea tranzacției este condiționată de îndeplinirea mai multor condiții suspensive, inclusiv de aprobarea Consiliului Concurenței, fiind așteptată înainte de sfârșitul anului.

Înțelegerea mai prevede și că cele două entități vor colabora pentru comercializarea produselor de mobilitate Arval către clienții BCR.

Tranzacția face parte din strategia grupului BCR de a se concentra pe produsele sale bancare de bază, dar și de a continua să ofere clienților săi soluții de mobilitate într-un mod și mai eficient.

“Suntem foarte bucuroși că am semnat acest acord cu grupul BCR ce ne va permite, odată finalizată tranzacția, să oferim servicii unor noi clienți în România, și să răspundem la nevoile lor în creștere de mobilitate și tranziție energetică prin intermediul gamei noastre solide de produse și servicii”, a declarat Roxana LUPESCU, Director General Arval Romania.

“Grupul BCR folosește această oportunitate pentru a își ajusta strategia cu privire la produsul de leasing operațional și, prin intermediul acestui parteneriat, va putea să ofere clienților săi soluții îmbunătățite în cooperare cu un partener cu o expertiză globală în zona de mobilitate și administrare a flotelor”, a declarat Adrian LĂCĂTUȘ, Director General BCR Fleet Management.

BCR Fleet Management face parte din Grupul BCR și pune la dispoziția companiilor servicii de preluare a administrării parcurilor auto, oferindu-le garanția că flotele funcționează în parametrii tehnici optimi și asigurând eficientizarea costurilor de exploatare.

Prin această operațiune, Arval își va consolida poziția de lider în România și va întări cooperarea deja existentă cu Grupul Erste în regiune (Cehia și Slovacia).

*  *

Contacte pentru presă:

Arval:

Eugen Soineanu, eugen.soineanu@arval.ro – +40 744 563 562

BCR:

Cătălin Ioniță, catalin.ionita@bcr.ro – +40 740 247 336

Despre BCR:

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe. BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 323 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de o rețea națională extinsă de ATM-uri și mașini multifuncționale – 1.700 de echipamente, și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

www.bcr.ro

Despre Arval

Arval este specializat în leasing de vehicule full service și noi solutii de mobilitate, încheind contracte de leasing pentru mai mult de 1,4 milioane de masini la nivel global, până la finalul lui Iunie 2021. În fiecare zi, mai mult de 7.200 de angajați Arval din 30 de tări oferă solutii flexible pentru a face călătoriile ușoare și sustenabile pentru clientii săi, de la corporații internationale la companii mici și clienti persoane fizice.

Arval este membru fondator al Aliantei Globale Element-Arval, un lider global în sectorul administrării flotelor, cu peste 3 milioane de vehicule în 53 de țări. Arval a fost fondat în 1989 și face parte din Grupul BNP Paribas. Ca parte din Grup, Arval este cuprins în divizia Retail Banking & Services.

In România, Arval este prezentă din 2007 și a cladit în mod consistent o echipă de peste 90 de experți ce oferă servicii de leasing operațional complet catre mai mult de 800 clienți. La finalul lunii Decembrie 2021, Arval a devenit liderul pieței locale pe segmentul de Leasing Operational Full Service cu o flota de 12.581 vehicule.

www.arval.com / www.arval.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/arval6/grupul-bcr-si-arval-romania-au-agreat-un-acord-pentru-preluarea-unei-parti-din-activitatea-de-leasing-operational-a-bcr-fleet-management1