Vara asta, fii Capitan de... proiect cu atitudine!

BUCURESTI - 6 august 2013

Comunicat tip General in Cursuri

In limbajul marinaresc exista o categorisire (usor) dispretuitoare – „Marinar de apa dulce”. Ea delimiteaza dur, fara nici un echivoc, „lupii de mare” – cu multe mile marine si furtuni la activ – de incepatorii, de pifanii care nu au simtit inca biciuirea aspra a apei sarate.

Priviti cu neincredere si (uneori) cu ironie, „marinarii de apa dulce” si, in special, cei care aspira sa fie capitani, nu beneficiaza de nici un fel de clementa sau intelegere. Armatorii accepta cu greu sa le ofere conducerea unei nave. Echipajele ii pot „manca de vii” daca simt cea mai mica teama sau ezitare. Nu au pe nimeni de partea lor, iar de mentori (aproape ca) nici nu vorbim. Nici un capitan cu experienta nu va parasi usor „apele sarate”, predand vasul/echipajul, cu care a impartit atatea, unui... urmas cu „cas la gura”. Si atunci, ce le ramane pifanilor de facut?

Sa se bazeze pe „teorie si instrumente”? Sa inceapa sa vorbeasca de concepte de leadership sau de procese socio-afective? Sa apeleze la carti incercand sa aplice ce au invatat ani de randul pe bancile scolilor? Evident, toate pot ajuta la un anumit moment. Dar, in situatii limita, toate ar trebui sa se concentreze intr-o singura directie - in atitudine .

Echipajul va urma fara ezitare un lider cu o atitudine concreta si, mai ales, corecta. Grupul va functiona organizat si operativ iar „peticul de uscat in mijlocul apelor” (vasul/nava) isi va indeplini cu succes misiunea. Competenţa psiho-socială a liderului nu scade ca importanţă. Ea îşi schimbă conţinutul, contribuind decisiv la pasul de la lider institutionalizat (comandant de nava numit) la lider respectat (urmat pentru ceea ce este si reprezinta).

Vara asta, fii Capitan de... proiect cu atitudine!

Managementul proiectelor se muleaza pe aceeasi reteta. „Marinarii de apa dulce” – managerii de proiect incepatori - incearca sa-si faca loc si sa preia echipe si proiecte complexe. „Lupii de mare” – managerii de proiect experimentati - simt nevoia unei re-ajustari din punct de vedere psiho-social (noi competente, noi instrumente etc.) pentru a face fata noilor cerinte de proiect. Insa, pentru toti, atitudinea a devenit cruciala. Ea este cea care va separa profesionistii de diletanti si va determina succesul unui proiect. Dar, oare, care este atitudinea pe care trebuie sa o avem ca manageri de proiect?

Va invitam sa aflam impreuna la „Scoala de PM” – 12-15 septembrie 2013. Intr-o locatie deosebita, special aleasa pentru eveniment (marina de la Limanu - Life Harbour Limanu), traineri de top – in frunte cu Alfonso Bucero -  ne vor ajuta sa descoperim care este atitudinea potrivita pentru a avea un proiect de succes si cum putem adopta aceasta atitudine.

Agenda evenimentului este precum urmeaza:

12.09.2013

Incepand cu orele 15:00

Sosirea participantilor

13.09.2013

09:00 – 17:00

Why your Attitude is important?

14.09.2013

09:00 – 13:00

Build your team for the storms to come using navy strategies

14:00 – 17:00

Agile Mindset for Agile Teams

15.09.2013

09:00 – 13:00

Perfecting the New Project Manager with Soft Skills

14:00 – 15:00

Incheierea Scolii de PM

 

Taxa de participare este de 490 euro + TVA.

Taxa include participarea la toate workshopurile si activitatile din timpul evenimentului, materialele aferente (mape, diplome etc), cazarea la Hotelul Life Harbour, 3 mese (incepand cu cina de pe 12.09.2013 si incheind cu masa de pranz pe data de 15.09.2013), open-bar pentru bauturi si coffee-break-uri pe toata durata evenimentului.

 

Discount-uri acordate:

10%

      pentru 3 persoane inscrise,

15%

      pentru 4 persoane inscrise si

20%

    pentru minim 5 persoane inscrise

(de la aceeasi firma/companie).

Taxa de participare pentru insotitori este de  250 euro + TVA si include cazarea la Hotelul Life Harbour, 3 mese (incepand cu cina de pe 12.09.2013 si incheind cu masa de pranz pe data de 15.09.2013), open-bar pentru bauturi pentru tot sejurul.

 

Pentru acest eveniment, se acorda 20 de PDU-uri ce pot fi revendicate, in urma participarii la Scoala de Vara , de persoanele certificate PMP/ PgMP / PMI-ACP .

Pentru inscriere, va rugam sa accesati site-ul PMI Romania Chapter, www.pmi.ro.

Despre As.Prof.PMI Romania Chapter

PMI Romania Chapter (www.pmi.ro) este o organizatie, care, de la infiintarea sa in 2002, a avut o crestere continua, membrii sai fiind sute de manageri de proiect ce reprezinta companii din toate domeniile de activitate.