Prestigio always on Top!

BUCURESTI - 30 august 2004

Comunicat tip General in IT&C

Fisiere atasate:

1740-prestigio-on-top.jpg

In premiera pentru o expeditie romaneasca, echipa de alpinisti romani formata din Viorel Negoita si Cristian Boboc au arborat steagul Prestigio pe cel mai inalt varf din Kilimanjaro (Uhuru, 5895 m).

10 August 2004, orele 07.00, echipa de alpinisti romani formata din Viorel Negoita si Cristian Boboc au arborat steagul Prestigio pe cel mai inalt varf din Kilimanjaro (Uhuru, 5895 m).

Desi tineri, cei doi au deja un palmares de invidiat, care consemneaza, in afara ”turelor” in Carpatii romanesti: expeditia Caucaz 2003 (ascensiune pe cel mai inalt varf din Europa, Vf Elbrus – 5642m); expeditia Ararat 2002 (ascensiune pe Vf Ararat, 5165m); ascensiune pe Vf Hohe Geige – 3397m; ascensiune pe Vf Muttekopf - 2774m; ascensiune pe Vf Hohe Warte – 2780m – ultimele trei varfuri aflandu-se in Austria.

Deoarece Kilimanjaro este un munte unic in lume atat din punct de vedere geomorfologic, cat si din punct de vedere al florei, ascensiunea pe vulcanul Kibo, varful Uhuru (5895m) a avut si o latura stiintifica. Expeditia Kilimanjaro 2004 are mai multe elemente de originalitate: cei doi alpinisti romani au escaladat toate cele trei conuri vulvanice din Kilimanjaro intr-o singura expeditie (Vf Uhuru al vulcanului Kibo – cu care se confunda Kilimanjaro – 5895m, Vf Mawenzi 5149m si Shira, 3962m). Un alt element inedit este dat de faptul ca ei au traversat vulcanul Kibo de pe o parte pe alta. La acestea se adauga faptul ca ascensiunea nu s-a facut pe nici unul dintre traseele clasice (acces pe cea mai salbatica ruta- traseul nordic). De asemenea, nu au fost ajutati de ghizi sau serpasi, decat in limita minima acceptata de autoritatile locale.

Membrii expeditiei Kilimanjaro 2004 – Viorel Negoita, economist, si Cristian Boboc, inginer de sistem, sunt membri afiliati ai Federatiei Romane de Alpinism si Escalada si ai Societatii de Geografie din Romania.

Expeditia Kilimanjaro 2004 a fost sustinuta sustinuta si de BRD – Groupe Société Générale, sponsor oficial, ASBIS, CD Press, Outdoor Project – sponsori.

http://www.asbis.ro/news/press/pressrel/P_on_TOP.cfm


Despre ASBIS

Prestigio International cu sediul în Seul (Coreea de Sud) este unul dintre cei mai dinamici producători de monitoare şi televizoare LCD, laptopuri şi, de curând, televizoare cu plasmă. În 2003, compania a fuzionat cu Canyon Technology Group mărind considerabil raza de acţiune a companiei Prestigio la nivel internaţional. La ora actuală, Prestigio este o marcă recunoscută sub numele căreia se vând monitoarele LCD şi notebookuri în 25 de state din întreaga lume. Controlul riguros al calităţii şi tehnologiile inovatoare se află la baza strategiei companiei Prestigio. Astăzi, Prestigio este implicată activ în regiunea EMEA, dispunând de 3 reprezentanţe situate în Europa de Vest (Gorinchem, Olanda), Europa Centrală şi de Est (Praga, Republica Cehă) şi CIS (Moscova, Federaţia Rusă).


Distribuitor autorizat:
ASBIS Romania
Sos Odai 105-107
sector 1 Bucuresti
tel: 021 233 38 41
office@asbis.ro