eChiosc, primul chiosc virtual de presa romaneasca, lanseaza „Franturi din trecut”

BUCURESTI - 15 mai 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Media / Publicitate

eChiosc , primul stand de presa pentru iPad de productie autohtona, dezvoltat de Ascend NetSolutions , contine acum o noua sectiune, dedicata publicatiilor romanesti vechi: Franturi din trecut.

Franturi din trecut

Franturi din trecut

Categoria „Franturi din trecut” contine momentan cate un exemplar din revistele si publicatiile romanesti aparute in perioada 1830 – 1934, urmand a fi completat progresiv cu noi titluri. Acestea se adreseaza, in principal, cititorilor pasionati de informatii din trecut, de limba veche romaneasca si de locuri pitoresti din Bucurestii de altadata. Printre publicatiile prezente se regasesc reviste de avangarda, umoristice, colectii de imagini, albume cu schitele unor inventatori romani celebri si o prezentare a uniformelor Armatei Romane din perioada 1830-1930.

Farmecul cu totul particular al presei de altadata, pe care nu-l mai intalnim in epoca moderna a presei este transmis acum prin intermediul tabletei iPad, un instrument modern de citire care permite accesul offline la publicatii si rasfoirea acestora intr-o prezentare ingenioasa 3D.

Sistemul este intuitiv si extrem de simplu. Dupa descarcarea gratuita a aplicatiei eChiosc din App Store se aleg publicatiile dorite, dupa interes sau preferinte. Pretul publicatiilor vechi incepe de la 0.79 E per exemplar/numar si este disponibil in detaliile de abonare, regasite in cadrul aplicatiei. Odata facuta plata, publicatia este descarcata in aplicatie si este disponibila pentru rasfoire oricand.

Pe langa satisfacerea interesului crescut al cititorilor pentru e-reading si aplicatii practice si utile pentru mediul mobil, aparitia noii categorii in cadrul  eChiosc constituie o modalitate inedita de promovare a valorilor nationale, pentru o mai buna diseminare a informatiilor si o valorificare superioara, la nivel national si international, a colectiilor de publicatii vechi romanesti.