eChiosc, primul chiosc virtual de reviste romanesti

BUCURESTI - 6 martie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Internet

eChiosc este prima aplicatie iOS de productie romaneasca prin intermediul careia puteti rasfoi revistele autohtone direct pe tableta iPad. Aplicatia este dezvoltata de Ascend NetSolutions si poate fi descarcata gratuit din Apple App Store.

Aplicatia eChiosc

Aplicatia eChiosc

Cu un stand ce contine deja 25 de titluri de reviste la care se adauga, periodic, noi titluri din domenii variate, eChiosc se poate numi liderul pietei de specialitate mai ales prin faptul ca este prima aplicatie ce permite rasfoirea revistelor preferate in limba romana si intr-o prezentare ingenioasa in 3D.

Sistemul este intuitiv si extrem de simplu. Dupa descarcarea gratuita a aplicatiei eChiosc, se aleg dupa categoriile de interes publicatiile dorite. Pretul publicatiilor variaza incepand cu 0.79E si este disponibil in detaliile de abonare, regasite in cadrul aplicatiei. Odata plata facuta, publicatia respectiva este downloadata in aplicatie si este disponibila pentru rasfoire oricand.

La nivel global consumatorul de presa se indreapta in ultimul timp catre continutul digital, accesibil prin intermediul unor astfel de aplicatii, deoarece utilizarea acestora ofera, in comparatie metoda traditionala, multiple beneficii, deloc de neglijat.

"Ai acces offline la publicatiile preferate, iti poti arhiva toate editiile anterioare, dar, mai ales, ai toata informatia compactata pe un spatiu fizic mic si doar la un click distanta. In loc sa stai sa rasfoiesti o zi o debara plina de reviste prafuite, ajungi in cateva secunde la articolul pe care il doreai, dintr-o editie anterioara, fara nici un efort. Si nici nu mai trebuie sa alergi pe la chioscuri pentru a-ti cumpara ziarul sau revista. Pentru femei, de exemplu, eChiosc este partenerul ideal pentru cafeaua zilnica de dimineata, pentru parcurgerea Elle, Unica, Business Woman, Joy, Lumea Femeilor sau Libertatea pentru femei, ca sa numim doar cateva publicatii dedicate lor prezente in aplicatie" a declarat Maria Pamfil, Project Manager Ascend NetSolutions.

eChiosc incearca sa acopere toate domeniile de interes ale consumatorilor de presa. De aceea,  utilizatorii vor regasi in aplicatie majoritatea titlurilor de la marii publisheri din Romania precum Ringier, Median Holding, Burda sau MSG Romania. Pentru domenii de nisa, in eChiosc pot fi gasite reviste de interes specific ale Picnic Media, casa editoriala Ponte, Seraphim Media si altii.

"Consider ca implementarea eChiosc in mediul iPad este o miscare strategica buna, adresandu-se consumatorilor care pun accentul pe accesul rapid la informatie de calitate. Odata cu proliferarea dispozitivelor de tip tableta si cu cererea crescanda pentru acestea, preconizez ca eChiosc va reprezenta una dintre aplicatiile de baza ce vor fi descarcate de utilizatorii acestor dispozitive. Nu trebuie neglijat nici faptul ca eChiosc reprezinta o poarta de acces a romanilor de peste hotare la presa scrisa din Romania, permitand astfel o informare dedicata asupra mediului autohton.Vom continua dezvoltarea eChiosc si vom incerca atragerea cat mai multor segmente de consumatori intrucat adaptarea la tehnologiile curente este inerenta." ne-a declarat Florin Ionescu, COO la Ascend NetSolutions.

eChiosc marcheaza adaptarea pietei autohtone la interesul crescut al cititorilor pentru e-reading si aplicatii practice si utile pentru mediul mobile. Aplicatia poate fi descarcata gratuit din magazinul Apple de aplicatii accesand linkul: http://itunes.apple.com/hk/app/echiosc/id466386198?mt=8

 

Ascend NetSolutions, agentie web full service cu actionariat romanesc, are ca activitate principala furnizarea de solutii personalizate de mobilitate companiilor, pentru alinierea infrastructurii IT a partenerilor cu noile tehnologii mobile. Compania are calitatea de integrator de sistem Apple si asigura servicii extinse de suport hardware si software pentru mediul iOS.